Krátký tip č. 1 - Google Keep

21.8.2015
Smart Network

Existuje hromada aplikací, kam si dávat poznámky a tzv. ToDO listy. Já jich asi dvě hromady vyzkoušel a tato mi vyhovuje nejvíc. Vyhovuje mi nejen pro svoji jednoduchost a dostupnost, ale i díky skvělým funkcím, které Vám zde popíši. Google Keep je aplikace, kterou si můžete zdarma stáhnout pro Android v aplikaci Google play.

Uloží vše co mám na mysli

Ukládat si poznámky můžete do čtyřech módů. První z nich je klasická poznámka, kam si ve zkratce napíši, co potřebuji. Druhý je seznam, kam si můžu napsat dílčí kroky k projektu nebo nákupní seznam, ze kterého můžu postupně odškrtávat hotové položky. Třetí je fotografie. Kolikrát se mi stane, že uvidím zajímavý plakát nebo něco, co mi dodá inspiraci, avšak se tomu v dané chvíli nemůžu věnovat - vyfotím si to a kouknu na to později. Poslední možností je nahrání poznámky hlasem, napadne Vás něco třeba v autě - namluvte si to. Zatím celkem standard, že? Čtěte dál.

Upozorní, když potřebujete!

Jednou z věcí, která mi vadila na ostatních aplikacích, byla nemožnost správně si načasovat poznámky. Například potřebuji něco udělat hned, jak příjdu domů, ale já nevím v kolik budu doma. Dříve jsem musel odhadovat v kolik to asi bude, s aplikací Keep už nemusím. Připomene Vám poznámku na základě Vaší satelitní polohy. 

Přehlednost a možnost sdílení

V neposlední řadě bych zmínil 2 vychytávky: první z nich je možnost označení celé poznámky jednou barvou, tedy zcela přehledně vidím, co se které části mého života týká. Takovýchto barev máte v nabídce osm. Pokud by Vám barvy nestačili, můžete poznámky neomezeně štítkovat. Druhou vychytávkou je možnost sdílet poznámky s jinými uživateli. Pracujete na jednom projektu? Chcete využívat poznámky s rodinou? Není problém, stačí přidat k jednotlivé poznámce dalšího uživatele. Já to osobně využívám s přítelkyní při plánování společné dovolené, udělali jsme si seznam věcí, co je potřeba před odjezdem zařídit a už jen odškrtáváme. 

 Náhled do aplikace

Co myslíte, může Vám být tato aplikace užitečná? Pokud ano, skvěle. Pokud ne, ještě líp...víte co Vám vyhovuje a dělá Váš život jednodušší a o to tu přeci jde :-).

 

 

 

 

 

Jáchym Důjka

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali ” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 39. díle se Gabriela zaměřuje na téma: Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Petrem Opavou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Petr Opava, umělec, muzikant, herec, lektor, skladatel a učitel hudby.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu se mnou?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace