Martin Máca - nová tvář a vítr v Restaurantu Mitrovski

27.8.2015
Smart Network

Kdo je Martin Máca? Co bys o sobě řekl?

Kuchař, šéfkuchař, majitel restaurantu a centra Mitrovski.

Jaká je tvoje oblíbená kuchyně? Co máš rád? Na čem si pochutnáš?

Rozhodně italská, na druhém místě francouzská a hned pak ta naše domácí…

Pivo, víno, rum, nebo voda?

Pivo, víno, rum a druhý den hodně vody:).  Ale radost mi uděláte dobrým bílým vínem.

 

Brno se mílovými kroky posouvá dopředu

Jaký je tvůj názor na úroveň brněnské gastronomie? A jaké u nás cítíš trendy?

Brno má z pohledu gastronomie určitě vzestupnou tendenci a mílovými kroky se posouvá dopředu. Líbí se mi Café Avia, Balaboosta, černovická Slunečnice, Borgo Agnese, Pavillon i restaurace hotelu Noem Arch. To jsou podle mě brněnské gastronomické stálice. Všichni mají pestrou moderní nabídku, každá je jiná a každá má co nabídnout.

Tradiční otázka pro kuchaře: Jaký je tvůj názor na české televizní kuchařské tváře?

Škrtnul bych všechny nekuchaře, protože ti by do toho neměli mluvit. Vážím si Zdeňka Pohlreicha za to, co udělal a co dělá pro českou gastronomii. Kluci v akci nikdy nezklamou, dělají zajímavé věci a mají dobré nápady. Jsou televizní kuchařskou jistotou. Co se týče Ládi Hrušky – za všechno mluví moje oblíbené tričko s nápisem „Stop Hrušce“…:)

Láká tě vlastní televizní show a vydání kuchařky?

Jednu nabídku na televizní show už jsem měl, ale bohužel to nedopadlo. Jednou bych se k tomu projektu samozřejmě rád vrátil. Myslím, že většině pořadů něco chybí a to bych jednou rád na televizní obrazovku přinesl i já. Vaření je hra a zábava a ne trápení se trvající hodiny s nejistým výsledkem.

Vaření je hra a zábava

Jak dlouho jsi majitelem Restaurantu Mitrovski a jaká tě sem zavedla cesta?

Od června letošního roku (2015). Kamarádka mě přivedla do podnikatelského klubu Smart Network, kde jsem se seznámil s předchozím majitelem a dobrým duchem podniku - Františkem Maďarem. Odtud už byl jen malý kousek k převodu firmy na mou maličkost. Potkali jsme se v době, kdy jsem právě přemýšlel, jakým směrem se bude můj profesní život vyvíjet. S Františkem jsme si sedli, líbil se mi i koncept centra Mitrovski. Není to totiž jen restaurace, ale i multifunkční sál, pronajaté kanceláře firmám, které zde pravidelně pořádají své akce, a máme tady i coworking - sdílenou kancelář. To všechno dohromady vytváří kolem Mitrovski zajímavou komunitu.

Jaké jsou tvé plány s Restaurantem Mitrovski?

Chtěl bych, aby se z Mitrovski stala malá brněnská Mekka zamilovaných párů, kteří si chtějí užít klidný večer v příjemném prostředí. Máme nádhernou krytou zahrádku, která funguje celoročně a hned vedle nás je park a krásný Letohrádek Mitrovských. Hotová romantická idylka, kterou chci ještě obohatit kulinářským zážitkem, příjemnou obsluhou a výborným vínem.

Aktuálně připravuješ nový jídelní lístek, na co se můžeme těšit?

Troška středomořské kuchyně, kde se hodně opírám o svou oblíbenou Itálii a k tomu poctivá domácí kuchyně se specialitami, jako jsou směs pečeného vepřového masa nebo pečený králík ve variantách pro jednoho a pro dva. Všechno bez náhražek a nesmyslů.

Bez kvalitních ingrediencí se nedá vařit

Z čeho jsi vycházel, když jsi jídelní lístek tvořil? Co tě inspirovalo?

Vybíral jsem jídla, která lidé znají, ale která chceme připravovat přesně tak, jak se má. Držíme se zlatého pravidla tří: tři nosné ingredience, tři chutě, tři barvy a na tři tahy vydat. Důležité jsou pro mě kvalitní a čerstvé ingredience. Bez toho se nedá vařit.

Co je na Mitrovski výjimečné?

Kromě mě:)? Výjimečná je rozhodně lokalita. Jsme hned vedle krásného parku a architektonicky významného letohrádku. Na jaře, v létě a na podzim je z restaurace a zahrádky opravdu uklidňující a na centrum Brna neobvyklý výhled. Navíc máme krytou zahrádku, která je v provozu po celý rok. Jen u nás zažijete zimní grilování na zahrádce. Na Mitrovski také sídlí výjimečný podnikatelský klub Smart Network Busines Center , kde jsme hrdými členy.

Na co nás pozveš? Jaké akce máš v plánu?

Na čerstvou pastu, pravou buvolí mozzarellu, vyzrálé steaky, krémové risotto, pravý italský parmezán, super králíka v pekáčku pro dva…

Určitě bych všechny rád pozval na pravidelná víkendová grilování na naší zahrádce. Každý pátek, sobotu a neděli od páté 17 h. Vše se odehrává před zrakem našich hostů. Navíc připravujeme i tematické grilovací večery, na kterých chci naše hosty naučit, jak připravit pravé texaské barbecue, jak vykostit kuře nebo rybu, nebo jak se poprat s grilovaným kuřetem na pivní plechovce. Sledujte nás. Vyplatí se to. ;)

Na Mitrovski jsou vždy vítaná i Vaše zvířátka a děťátka.

Petr Klescht

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Petrem Opavou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Petr Opava, umělec, muzikant, herec, lektor, skladatel a učitel hudby.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu se mnou?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace