Petr Špetlík - Respekt z mluvení na veřejnosti

16.1.2017
Smart Network

Máte respekt z mluvení na veřejnosti?

Říká se, že lidé raději zemřou, než aby někde veřejně vystupovali.  Co je k tomu vede? Berou se moc vážně a mají pocit, že si posluchači o nich budou myslet Bůh ví co.

Byl to i můj případ. Záměrně píšu byl, i když stále je, ale už jsem na cestě k jeho změně.

 

Zajímá vás, jak se mi to povedlo?

Vše, jak už to bývá, začalo nenápadně. Znáte to. Máte nějaký „problém“, pošlete to tomu nejvyššímu a čekáte. Dlouho se nic neděje a pak to přijde. Na jedné akci Smart Networku jsem potkal jistého Jiřího Maliňáka, člověka zapáleného do věcí, kterým se věnuje naplno. Požádal mě o schůzku. „Proč ne“, říkal jsem si. Alespoň se blíže poznáme a uvidíme, v čem a jak si můžeme být prospěšní.

Schůzka proběhla a pan Maliňák mě pozval do „jakéhosi“ ranního snídaňového klubu, který si říká ToastMastři. „Co to je?“, ptám se. „To je klub, pane Špetlíku, který pomáhá lidem s mluvením na veřejnosti, dávání hodnocení druhých lidí, vedení lidí, …“, zněla jeho odpověď.

„Víte“, pokračoval pan Jiří, „ToastMastři jsou neziskovka, která nejenže pomáhá, ale zažijete tam i spoustu legrace, navážete kontakty se zajímavými lidmi, se kterými máte více než přátelské vztahy. A víte, kdy poznáte, zda je to či není pro vás?“ „Když to vyzkouším, že?!“ „Přesně tak“, potvrdil pan Maliňák.

 

Řekl jsem si, že za vyzkoušení nic nedám, a proto jsem se jednoho pátečního rána vydal na ranní setkání brněnského klubu Breakfast Toastmasters do hotelu Voroněž. Začínají v 6:50, takže musíte nejdříve překonat sami sebe. Pro lidi, kteří si rádi přispí, je to opravdu oříšek. Ale výsledek stojí za to.

 

ToastMastři, jak jsem se dozvěděl, tu existují přes 90 let. Myšlenka pochází z USA, vydávají vlastní časopis a slovo TastMaster znamená Mistr přípitku, takže zde žádné Toasty ani nečekejte. Panuje tu příjemná nálada, uvolněná atmosféra, lidé se navzájem podporují. A co je nejdůležitější? Máte možnost si to zdarma vyzkoušet, dostanete hned zpětnou vazbu, takže můžete bez otálení začít na sobě pracovat.

 

Dovednosti zde získané můžete uplatnit nejen v profesním, ale i soukromém životě.

Mohu Vám tuto zkušenost doporučit, sami uvidíte :-)

 

S úctou

Petr Špetlík, Privátní konciéř

Petr Špetlík

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace