Po týdnu manželství přišel šok. „Nejste oddáni!“ vzkázala matrika.

13.3.2015
Smart Network

Vysněná svatba pouhou fraškou

Když pomineme výtky manželů, že i celá organizace svatby nebyla přímo podle jejich představ, stěžejní problém spočívá v nedodržení smlouvy o vykonání obřadu a zajištění všech formalit. Proto se také stalo, že týden po svatbě si šli novomanželé pro oddací list a na matrice jim řekli, že v evidenci nemají o jejich sňatku žádný záznam.

Nejprve jim to připadalo jako špatný vtip nebo omyl ze strany úřadu. Ukázalo se ale, že je to pravda. Začalo hledání viníka. Manželé se samozřejmě nejprve obrátili na svatební agenturu. „Bylo nám ovšem řečeno, že to není jejich problém a že si to máme vyřídit s dotyčnou farářkou,“ uvádí Michal Švec. „Předtím jsem myslel, že se rozumně dohodneme a nebude se to dále řešit, tento přístup mě ale tak rozčílil, že jsme se rozhodli vše řešit přes soud.“

Soudce doporučil smír 

Soudní přelíčení proběhlo v pátek 13. března (skvělá symbolika u případu zabývajícího se datem určeným numeroložkou) u Krajského soudu v Brně. Obě strany se k soudu dostavily a více než hodinu trvající konání se neslo ve znamení hájení si vlastní pravdy. Soudce Michal Ryška po přednesení obžaloby i vyjádření žalované strany přítomným důrazně doporučil, aby přistoupili ke smíru. Uvedl pro to pádné důvody a udělil na domluvu patnáctiminutovou pauzu.

I po té však panovaly jisté dohady. Částka, původně požadována od manželů Švecových jako odškodnění, měla být snížena na polovinu (tj. 17 000 korun od agentury Naïve pro každého ze snoubenců). Po dalších peripetiích ke smíru skutečně došlo, a to i s podmínkou, že manželé stáhnou žalobu na agenturu u Městského soudu v Brně.

Za vše může farářka? 

„Šlo nám spíše o princip než o konkrétní částku,“ uvedla Michaela Švecová, na níž byla znát značná úleva. Majitelka agentury Zuzana Komárková přesto vinu odmítla. Vyjádřila se, že k pochybení došlo ze strany farářky, která si neověřila a nepohlídala všechny dokumenty. Farářka u soudu přítomna nebyla, její vyjádření tak zatím neznáme.

 

Tým Záruky Kvalit pro vás ale chystá obsáhlou reportáž ze soudu a potažmo o celém případu. Již brzy na www.zarukakvalit.cz

Pro Záruku Kvalit, Lenka Vaníčková

Ivo Buchtela

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace