Tomáš Suchomel prozradil svoje kroky ve VITOM Group i vize do budoucna

30.10.2017
Smart Network

 

Jaká je Vaše historie ve společnosti VITOM Group do současné doby?

V realitní skupině VITOM Group jsem hrdě od jejího založení, tedy již od 31. 7. 2007. Nejdříve jsme pracovali na pronájmech bytů. Pamatuji si, že nám jich první rok prošlo rukama kolem 300.

Od roku 2013 mám ve VITOM na starosti strategické řízení společnosti. 486df056fee8.png

 

Společnost VITOM Group v letošním roce oslavila 10 let své existence. Jak se za tuto dobu proměnila?

To je zajímavá otázka. Proměnila se minimálně tak, jak jsme se proměnili my. Když jsme začínali, bylo nám 19 let. Letos jsme slavili 30 let a 10 let zkušeností. Zcela jistě se toto projevilo v kvalitě, odbornosti, v množství poskytovaných služeb a jejich objemu.

Určitě je to také fakt, že měníme realitní trh, což jsme vždy chtěli. Měníme ho tak, že jdeme příkladem (jak kvalitou, tak produkty) a ostatní nás kopírují. Což je asi dobře, protože se díky tomu trh posune správným směrem. Takže bych asi neřekl, že se proměnila, ale že vůbec vznikla, vyrostla, těší se dobrému zdraví a životnímu entuziazmu.

 

Nyní jste se ze strategického manažera stal ředitelem společnosti. Co pro Vás tato změna znamená?

Role strategického manažera, jak ji vnímám já, spočívá v tom, že vidíte pár let do budoucnosti. Je to stejné, jako když máte sen nebo vizi a právě toto manažer definuje a následně zhmotní pomocí strategického plánu. S touto pozicí ovšem souvisí i řízení rizik a podobně.

Pozice výkonného ředitele mi dala nástroje i pro realizaci těchto vizí a kontrolu nad plněním jednotlivých kroků. Musím říci, že je tato pozice silně motivační a vysoká zodpovědnost, kterou cítím, mě motivuje k akčním krokům.

 

Proč jste se rozhodl ucházet o tuto pozici?

Coby majitelé firmy jsme se setkali na poradě majitelů a uvažovali o tom, kdo bude v dalším období zastupovat funkci výkonného ředitele. Vzhledem k propojení vizí a směřování firmy, které jsem měl do té doby na starosti a následné realizace mi přišlo propojení pozice výkonného ředitele a strategického manažera jako logické. A stejný názor zastával i druhý majitel společnosti, Viktor Mejzlík. Tomu se také zalíbil můj návrh konceptu fungování firmy a z uvedených důvodů jsme se dohodli, že pro další období se stanu zodpovědnou osobou za chod společnosti právě já.

 

Jakým směrem chcete společnost VITOM nyní vést? Jaké jsou Vaše vize a cíle?

Realitní skupina VITOM Group má několik firem. Jedná se o VITOM Reality, VITOM Apartments a Garantovanynajem.cz. Ve všech firmách nyní nastavuji organizační strukturu a systémy řízení, včetně procesů a toků produktu.

VITOM Reality nadále bude tím hráčem na trhu, který jednoznačně tvoří trendy v kvalitě poskytovaných služeb.

VITOM Apartments jsem se rozhodl zredukovat pouze na pobočku v Ostravě a Garantovanynajem.cz bude expandovat pomocí frančízového konceptu. V této firmě máme velké plány, na které se moc těšíme.
f2d0dce98ed5.jpg

Zmínil jste, že je potřeba vidět do budoucnosti. Kde vidíte společnost VITOM za pár let?

Odrazem společnosti jsou lidé, kteří pro ni pracují a ovoce, které sklízí. Byl bych rád, aby každý člověk, který pro nás pracuje, měl naši firmu jako svoji vlastní, a aby odcházel spokojený domů. To bude především tehdy, když se mu bude dařit a když bude mít nadstandardní příjem. Když budou mít naši lidé nadstandardní příjem bude to znamenat, že se i firmě bude dařit.

Co se týče firmy jako takové, rád bych viděl naše franšízy Garantovaný nájem po celé republice a na Slovensku. O této službě se bude mluvit jako o kvalitním zázemí pro pronájem bytů a bytových domů. Divize VITOM Reality, coby realitní kancelář, pak bude ještě o něco kvalitnějším partnerem z hlediska obchodu a především zákaznického servisu a zážitku z něj. Větší a stabilní obchodní tým je proto základ.  

 

Prozraďte nám, čemu se věnujete ve svém volném čase?

Já jsem RAW a vegan fanda a jako koníček studuji vliv potravy na lidský organismus a také metabolismus člověka. Od svých 16 let se věnuji bojovým sportům a poslední 3 roky boxu. Na tréninky chodím ve čtvrtky na 6:30 ráno, což je pro mě tréninkem samo o sobě :-). V neděli navíc chodíme na florbal, a když je příležitost, rád si zahraji na saxofón.

Tomáš Suchomel

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace