Uchovejte vaše peníze v bezpečí

27.4.2016
Smart Network

Dnes jsme se zastavili u jednoho z řečníků, kterého potkáte na konferenci MBI PODNIKETJTE CHYTŘE -  Ing. Jířího Kačmaře. 

 1) Vážený pane inženýre, můžete nám shrnout, čím se zabýváte?

Již 17 let pracuji profesionálně pro rakouskou poradenskou firmu MBI Marketingberatung International s.r.o. V začátcích jsme se ve firmě i já osobně zaměřovali na klasické produkty, jako je stavební spoření, penzijní připojištění, životní pojistky či hypotéky.

Posledních deset let se zaměřuji především na investice s důrazem na zhodnocení peněz. Pomáhám úspěšným lidem, majitelům firem i obcím zhodnocovat peníze lépe a efektivněji než v klasických bankách. Tímto je také činím bohatšími, spokojenějšími a ještě více úspěšnými. Pro své náročné klienty nacházím zajímavé alternativy zhodnocení investic i možnosti, které nejsou veřejně běžně dostupné.

2) Dozvěděli jsme se, že budete jedním z řečníků na konferenci MBI. Které téma budete probírat? Jak pomůže účastníkům?

Dotknu se jednoho z témat, o kterém lidé obecně nevědí, a sice, že celkově je uloženo v českých bankách na účtech cca 2 biliony korun prakticky s nulovým úrokem. Dále se podíváme na záporné sazby, na které se připravují i banky a samozřejmě se zaměříme na aktuální situaci na trhu, která se týká nejen podnikatelů ale i široké veřejnosti.

3) Jaké je vaše životní motto, kterým se řídíte a proč?

Každému svému klientovi i sám sobě již léta opakuji: „ Není v dnešní době peníze snadné vydělat, ale dvakrát, třikrát složitější je správně zainvestovat“ A proč se řídím tímto mottem? To se dozvíte na mé přednášce.

4) Je o vás známo, že jste velmi úspěšný investiční poradce, v čem dělají dnešní lidé chybu při investování?

Těch chyb je více – například i donedávna neustále opakovaná „pravda“ ústy různých finančních poradců, že životní pojistka je takové „lepší“ spoření. I za tato tvrzení poradců dostaly některé poradenské společnosti od ČNB miliónové pokuty.

Další tvrzení prezentována především zástupci stavebních spořitelen, že je stavební spoření dnes nejlepší forma zhodnocení peněz na trhu. Dá se s tím ale souhlasit pouze v omezeném rozsahu, kdy klient spoří ročně 20 000,- Kč pro získání maximálního státního příspěvku ve výši 2000,- Kč.

Další klienti zase bezmezně důvěřují svému bankovnímu poradci, který je zaměstnanec konkrétní banky a ze své podstaty ani nenabízí jiné možnosti dostupné na finančním trhu.

5) Je známo, že je v České republice možnost mínusových úrokových sazeb, jak to máme chápat, co to pro nás znamená? Dal byste našim čtenářům nějakou radu?

Myslím si, že většiny z nás se prozatím záporné úrokové sazby na vkladech netýkají. To se prozatím dotklo jenom velkých klientů s objemem vkladů nad 50 či 100 mil. Kč. Ovšem záporné úrokové sazby jsou možné.

Představa případu, že si do banky uložíme určitý obnos peněz a na konci daného období dostaneme méně, je pro většinu z nás neuvěřitelná. Proto investujme správně a chytře již od začátku.

Pokud se také chcete zúčastnit konference, neváhejte se přihlásit na stránkách KONFERENCE MBI PODNIKEJTE CHYTŘE, zde se také můžete podívat na krátky sestřih celé akce.

Kateřina Srostlíková

Další články

Smart Network
Člen Představení člena: Anička Schwarzová - Odstraňte bariéry: Jak usnadnit cestu B2B klientů k vašim službám Přečtěte si více o Aničce Schwarzové a firmě Novitim.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali ” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 39. díle se Gabriela zaměřuje na téma: Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Petrem Opavou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Petr Opava, umělec, muzikant, herec, lektor, skladatel a učitel hudby.
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace