Váš nájemník VITOM - Nájemník, který spolehlivě platí celých 10 let

13.5.2016
Smart Network

VITOM Group představuje nejspolehlivějšího nájemníka, který vždy platí včas a pečlivě se stará o byt.

Tato brněnská realitní společnost působí na trhu od roku 2007 a soustavně pracuje na jeho zlepšování. Proto také jako první přišla se službou Váš nájemník VITOM, která začala vznikat již před rokem a půl.

V rozhovoru ji představují majitelé společnosti Viktor Mejzlík a Tomáš Suchomel a realitní specialisté Petr Vyskočil a Michal Kolář.

Co můžeme očekávat od služby Váš nájemník VITOM?

Petr: Název služby napovídá, že si byt nebo bytový dům pronajmeme my, Váš nájemník VITOM. Do bytu pak najdeme spolehlivého podnájemníka, kterého prověříme a pravidelně kontrolujeme.
A hlavní výhody? Jsme dlouhodobý nájemník (2–10 let dle smlouvy) a platíme vždy včas. Majitel po nás nikdy nemusí malovat a už vůbec ne mít strach z poškození. Toto vše zařídíme a hlídáme za něj. Službu nabízíme majitelům jednotlivých bytů i celých bytových domů.

Tomáš: Byty kontrolujeme po půl roce a příjem chodí přímo od nás. Pokud náš nájemník neplatí nebo byt není obsazený, je to náš problém a musíme nájem uhradit sami. Jako první tak zavádíme kompletní zodpovědnost realitní společnosti za pronájem bytu a za řádné dlouhodobé hrazení nájemného majiteli, navíc bez ohledu na obsazenost bytu. Tím se snažíme plnit naše firemní poslání – měnit realitní trh a tvořit poctivé realitní prostředí.

 

Jak vznikla služba Váš nájemník VITOM?

Tomáš: Abych řekl pravdu, byla to náhoda. Jeden vlastník novostavby bytového domu chtěl v tomto domě pronajímat byty. Ale obával se správy domu, vyúčtování, výměn nájemníků, hlídání domu – zkrátka povinností spojených s pronájmem. Proto se nás zeptal, jestli si nechceme celý dům pronajmout. A my souhlasili.

Viktor: Přesně tak. Měli jsme si budovu pronajmout na 10 let s tím, že v ní vytvoříme byty pro seniory s podporou péče a nepřetržitou službou v případě potřeby. Bohužel se nám kvůli legislativě nepodařilo tento záměr realizovat. Nechtěli jsme ale zrušit dané slovo, proto jsme si za dohodnutých podmínek budovu pronajali a přesunuli jsme do ní celou svou firmu. Abychom nemuseli doplácet na nájemném, potřebovali jsme zbylých 21 bytů rychle obsadit spolehlivými nájemníky. To se nám díky osmiletým zkušenostem podařilo během necelých 3 měsíců. Asi po roce bezproblémového fungování jsme zjistili, že nám tento způsob pronájmu velmi vyhovuje. Nemusíme s majitelem řešit jednotlivé uvolňování bytů, malování, údržbu, předávání a podobné záležitosti – díky tomu se nám daří byty vždy rychle a snadno obsadit a všechny podnájemníky dokonale známe.

Michal: Při návrhu služby nám pomohlo také to, že jsme dříve kupovali investiční byt k následnému pronájmu, takže jsme sami čelili obavám, které z toho plynou: Budeme schopni z peněz od nájemníka dlouhodobě platit hypotéku? Co když nájemník nečekaně odejde? Neponičí nám byt tak, že budeme muset investovat spoustu peněz do jeho opravy? Proto jsme chtěli vytvořit dokonalého nájemníka, který bude tyto největší obavy pronajímatelů překonávat a ručit za bezproblémový průběh.

 

Můžete nějak zaručit, že splníte, co slibujete – tedy dlouhodobý pravidelný příjem a kontroly bytu?

Viktor: Všechny podmínky máme samozřejmě sepsané v nájemní smlouvě, předávacím protokolu a dalších dokumentech. Vždy na míru klientovi tak, aby byla pokryta všechna rizika. Zpravidla se stává, že majitelé bytů mají speciální požadavky, jako jsou jistoty (kauce), požadavky na nájemníky, zacházení s majetkem atd., tohle všechno tedy zahrneme do smlouvy.

Michal: Pokud se chcete zeptat našich klientů, rádi vám zprostředkujeme kontakt na aktuální pronajímatele, kteří naši službu využívají. Své závazky plníme bez výjimky.

Vitom Váš nájemník

 

Chcete o službě vědět víc?
Nebo chcete poradit, jak svůj byt pronajmout svépomocí?

Sejdeme se nebo vám zdarma pošleme ebook s radami.

Volejte nám na 724 432 145, pište na viktor.mejzlik@vitom.cz

 

Zjistěte víc také na www.vasnajemnikvitom.cz

Pavlína Vejmolová

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace