Videovizitka je jen začátek

27.7.2016
Smart Network

V současnosti je nejlepší a nejefektivnější formou marketingu nejspíše online marketing! Sociální sítě, youtube kanály a další formy internetového marketingu vám zajistí, že lidé napříč republikou, obory i s různými zájmy se mohou dozvědět právě o vás. A jak je to možné?

Ve druhém díle tohoto mini seriálu jsme vám přinesli několik rad a tipů, jak vytvořit svoji první online vizitku! Díky tomuto 3 - 4 minutovému videu se o vás můžou dozvědět stovky či tisíce lidí během několika málo dní. Pokud si chcete připomenout, jak ji vytvořit a na co si dát pozor při tvorbě, přečtěte si náš druhý díl této mini série ZDE!

 

Tvořím svoji videovizitku poprvé…

Rozhodli jste se pro tuto netradiční, leč účinnou, formu propagace, ale nejste si jistí, jak na to? Společně si projdeme první kroky, abyste s výsledkem byli spokojení nejen vy, ale také vaši potenciální zákazníci.

Úplně na začátku je důležité si celý koncept videovizitky vytvořit sami. Vždy je lepší, když jej někam zaznamenáte. Promyslete si prostory a výzdobu v nich, vaše oblečení, i to, co budete na videu říkat. Vytvořte si tedy jakýsiscénář pro její tvorbu. Následně si najděte člověka, který s vaším nápadem souzní a společně videovizitku natočíte.

Po sestřihu vizitky a jejích finálních úpravách se nejprve na vizitku podívejte sami. I přesto, že jste do její tvorby vložili svůj čas a finanční prostředky,buďte k sobě kritičtí. Mějte na paměti, že toto video vás bude reprezentovat i několik let!

Pokud po prvním shlédnutí vám NĚCO na videu vadí a ruší vás to, zkuste identifikovat co nejpřesněji, CO TO JE. Ať už se vám to podaří či nikoli, zkuste celé video natočit ještě jednou, abyste byli naprosto spokojení. Pomoci vám může také snažit se vcítit do vašeho klienta. Sjednali byste sami se sebou po shlédnutí této videovizitky schůzku?

Gratulujeme! Pravděpodobně již máte videovizitku hotovou podle svých představ, kde působíte přesně tak, jak si přejete a jak vás vnímají vaši klienti.

Pusťte ji do světa a nechte online marketing udělat svoji práci!

 

Klienty zaujala moje videovizitka… Můžu je ještě něčím překvapit? 

Pokud si s vámi klient (i zcela neznámý) sjednal schůzku, s největší pravděpodobností jej zaujala vaše videovizitka! Díky ní už ví, na koho se může těšit, i co od něj může čekat. Takový klient se ale bude dále těšit na to, čím jej překvapíte. A vy můžete vytáhnout z rukávu další triumf – vaši VIZITKU.

Při tvorbě klasické papírové vizitky buďte co nejvíce originální. Hranice kreativity  jsou určeny pouze vaším svědomím a odvahou. Ze statistik vyplývá, že nejefektivnějším prvkem vizitky je vaše fotka. Klienti či obchodní partneři si tak lépe vybaví obchodní schůzku i vás. Pokud jim s vámi bylo navíc příjemně, dokázali jste se zasmát a vedli jednání více uvolněně, existuje předpoklad, že s vámi budou spolupracovat i v budoucnu.

 

Rady pro tvorbu vizitky

  • Nebojte se. Snažte se maximálně odlišit.
  • Neváhejte investovat, i pokud vizitka je dražší na výrobu. Vrátí se Vám to.
  • Nedělejte nic, do čeho se Vám nechce. Buďte přirození ☺

Vytvořili jste vizitky správně? Nejjednodušším řešením jak získat odpověď je vzít vizitky a začít je rozdávat na schůzkách. Jak oslovila kombinace videovizitky s papírovou vizitkou? Zase si nejlépe odpovíte rovnou v praxi.

Pokud si chcete být opravdu jistí, že vaše videovizitka i vizitka vzbuzují u vašich klientů či obchodních partnerů zájem, nebojte se říci si o zpětnou vazbu. Požádejte třeba 5 svých nejbližších obchodních partnerů či klientů. Chtějte ale přísnou, přesto objektivní zpětnou vazbu, včetně případných konkrétních chyb.

Nyní již máte vše pro to, abyste zaujali. Využívejte online marketing naplno, nebojte se být kreativní! Věřte si a můžete být těmi nejlepšími!

Kateřina Jančíková - redaktorka

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Petrem Opavou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Petr Opava, umělec, muzikant, herec, lektor, skladatel a učitel hudby.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu se mnou?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace