Chcete dát vyřazeným věcem druhou šanci? Pošlete je do MYJÓMI!

21.4.2021
Smart Network

Měníte zařízení ve firmě a nevíte, co s původními, ale stále ještě plně funkčními kusy kancelářského nábytku nebo vybavení? Je vám líto věci vyhodit do sběru, protože by ještě mohly někde dobře posloužit? Obraťte se tam, kde věcem dávají druhou šanci… Třeba na brněnské MYJÓMI družstvo invalidů. „Už jsme takto získali například šanony či zachovalý nábytek od firem, které buď zanikly, anebo obměňovaly svoje interiéry a jejich původní kancelářské zařízení by se jinak vyhodilo,“ uvedl předseda představenstva firmy MYJÓMI družstva invalidů Petr Horký.

Ostatně MYJÓMI se coby sociální podnik řídí podle zásad environmentálně šetrného podnikání, jehož cílem je eliminovat dopad činnosti společnosti na životní prostředí. Již běžná je dnes separace odpadů a další přístupy podporující ekologii, jako je například recyklace, volba udržitelných materiálů, způsobů balení nebo dopravy, se objevují ve všech odvětvích, jimiž se firma zabývá. „Postupně také na pracovištích zavádíme úspornější LED svítidla a tři naše firemní auta už využívají pohon na stlačený zemní plyn. V horizontu roku či dvou let bychom mimo to v jedné z našich budov chtěli instalovat tepelné čerpadlo a na střeše solární panely,“ konstatoval Petr Horký.

 kancelářské vybavení.jpg

Tašky z riflí, ponožky do domovů

Dávat věcem druhou šanci a recyklovat je se v dnešní době stalo trendem a v MYJÓMI se o to snaží i při své vlastní produkci. „Naše švadlenky vytvářejí originální výrobky třeba z vyřazených riflí a při výrobě v dílnách obecně zužitkovávají i zbytky látek na malé kolekce,“ upřesnil předseda představenstva s tím, že zásady environmentálně šetrného podnikání jsou uplatňovány rovněž v pletací dílně. Tentokrát tak trochu v obráceném gardu - ponožky druhé jakosti, které mají pouze drobnou vadu, se nelikvidují, ale putují na charitativní účely. Zamíří z MYJÓMI například do sos dětských vesniček nebo ke klientům různých domovů a dalších pobytových zařízení.

 práce švadlenek.jpg

Co nejmenší zátěž životního prostředí stojí i za speciálním produktem MYJÓMI - Betelnými šátky s certifikovaným nanofiltrem, které jsou za rok své existence k mání v nepřeberném množství vzorů a barevných variant. Proč také ve velkém používat jednorázové roušky nebo respirátory, které coby nebezpečný odpad opět zatěžují životní prostředí? Kam pak s nimi a kolik to společnost bude stát? „S ohledem na tento aspekt už byly Betelné šátky vyvíjeny. A protože jsou pratelné, tedy opakovaně použitelné, představují podstatně ekologičtější alternativu k jednorázovým rouškám a respirátorům. Nejsou zdrojem dalšího odpadu. Materiály na ně se navíc snažíme nakupovat u dodavatelů z blízkého okolí a nejezdit pro ně přes celou republiku, pokud to není nutné,“ doplnil Petr Horký.

 Betelné šátky_2.jpg

Pokud Vás něco napadlo a nejste si jistí, jestli bychom v MYJÓMI družstvo invalidů ocenili Vaše štědré dary, ozvěte se předem Helence Chaloupkové, která to s Vámi moc ráda probere.

 Vedoucí nákupu u počítače.jpg

Helena Chaloupková
vedoucí nákupu 
+420 727 940 587
nakup@myjomi.cz

Předem všem moc děkujeme!

Lenka Mašová

Další články

Smart Network
Člen Představení člena: Anička Schwarzová - Odstraňte bariéry: Jak usnadnit cestu B2B klientů k vašim službám Přečtěte si více o Aničce Schwarzové a firmě Novitim.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali ” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 39. díle se Gabriela zaměřuje na téma: Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Petrem Opavou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Petr Opava, umělec, muzikant, herec, lektor, skladatel a učitel hudby.
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace