Co se dá dělat v Brně od 23. do 29. 11.?

23.11.2015
Smart Network

Pondělí

Sýrie, Kongo, Afghánistán. Tam všude byly novinářky Lenka Klicperová a Markéta Kutilová. O své zkušenosti z válečných konfliktů se podělí od 18 hodin v Moravské zemské knihovně. Podplukovník David Čep zase bude vyprávět o vojenských misích v Kosovu či Afghánistánu. Více o akci a o registraci účastníků se dovíte zde.

Úterý

Nejmenším dětem bude v úterý z knihy Malířem kolem světa číst maminka Dagmar Pichová. Začíná se v 16:30 v Knihovně Jiřího Mahena.

Petr Iljič Čajkovský napsal kromě Labutího jezera ještě jeden známý balet, který se výborně hodí k navození vánoční atmosféry. Příběh osiřelé Klárky a její loutky Louskáčka předvedou tanečníci Národního divadla Brno od 18 hodin.

Středa

Když jí máme dostatek, ani nevíme, že existuje. Řeč je o vodě. Mluvit se o ní bude také na Hvězdové 10 od 19 hodin. A nejen mluvit, protože workshop s názvem Kdo je za vodou bude interaktivní. Organizátoři prosí o přihlášení na mail dobrovolnictvi@brontosaurus.cz.

Kdo znal písničkářku Zuzanu Navarovou (její hlas jste mohli slyšet například v písni k pohádce Čert ví proč), jistě rád zajde na koncert její tvorby do Alterny. Hostem večera bude kolumbijský kytarista a písničkář Iván Gutiérrez, dlouholetý spoluhráč a přítel Zuzany Navarové.

Čtvrtek

Chcete se naučit jazyky, získat nové zkušenosti? Láká vás práce v zahraničí? Potom vás možná bude zajímat seminář o práci, stáži či dobrovolnictví v cizině, který budete moci navštívit od čtyř hodin v Knihovně Jiřího Mahena.

Hugo Haas se vrací a neví o tom. Jeho popel pašuje jedna herečka do socialistického Československa. Cestu v plechovce od sušenek a návrat ve vzpomínkách na legendárního českého komika nabídne ve svém představení divadelní studio Paradox.

Pátek

Ještě před první nedělí adventní se na náměstí Svobody objeví dobře známé dřevěné domečky a také vánoční strom z Bílovic nad Svitavou. Ten bude slavnostně rozsvícen v 17:00. Vánoční trhy budete moci navštívit už od pátku 27. 11. Detailní informace a program naleznete na webu Brněnské Vánoce.

Sobota

Jak se správně vyrábí adventní věnec? To vám na svém workshopu prozradí florista Tamás Vígh. Závazné přihlášky můžete posílat na email mail@pokojik.com Uvedťe své jméno, příjmení a do předmětu zprávy napište ADVENTNÍ VĚNEC.

Ukázka práce na kolovrátku, procházka lesem či tvořivé dílny s vánoční tematikou – to vás čeká v centru Lipka na soběšickém pracovišti Jezírko. Více informací naleznete zde.

Neděle

Svůj vánoční strom budou mít také v zoo. Rozsvítí jej právě o první adventní neděli. Doprovodný program zajistí například folklorní soubor Jánošíček, pro děti budou připravené soutěže. Těšit se můžete také na komentovaná krmení zvířat. Od dvanácti hodin je vstupné dobrovolné.

Ještě jste nepropadli navracející se swingové horečce? To se vám může lehce stát, pokud v neděli vyzkoušíte základy tance Lindy hop na workshopu Swinguj za jeden den. Naučíte se na něm přesně tolik, kolik vám bude stačit na to, abyste rovnou mohli pokračovat na nedělní tančírnu v kavárně Atlas. Registrace předem je nutná.

A ještě máme jeden tip na neděli pro ty, kteří rádi spojí příjemné s užitečným. První adventní neděli nás čeká také Benefiční koncert pro Krtka, kde vystoupí sólisté Městského divadla v Brně, hlavní hvězdou bude zpěvák Robert Jícha. Výtěžek z koncertu bude věnován Nadačnímu fondu dětské onkologie a jeho představitelům bude předán přímo na koncertě. 

Více tipů najdete vždy v kalendáři akcí v internetovém časopise a průvodci centrem města CentrumBrna.cz.

 

Autor: Anežka Horáková

Iva Procházková

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace