Google Business Group se představuje

30.7.2015
Smart Network

Kdo za námi stojí? Google Users Group (neboli GUG.cz)

Google Users Group vznikl v roce 2007 pod záštitou Honzy Šedy (Skilldrive.com) a Dana France (Unisona.com). Prvotní záměr byl pak jimi doladěn s Lukášem Morávkem a Taniou le Moigne z Googlu. Jejich cílem bylo vytvořit celosvětovou komunitu lidí se zájmem o Google technologie nezávislé na Google a pořádat setkávání, přednášky, workshopy a další akce.

GUG.cz je tvořen skupinami nadšenců ve čtyřech hlavních oblastech:

  • Google Developer Groups: lidé se zájmem o témata vývojářská a vůbec technická - což ale neznamená, že bychom se nepotkávali i jako lidi. České GDG skupiny jsou zároveň součástí globálního GDG hnutí.

  • Google Experience Groups: lidé z GXG skupin se baví všestranným pohledem na Google nástroje a služby. Ať už jako uživatelé, nebo jako technofilové či geeci.

  • Google Business Groups: v GBG se potkávají lidé z firem, zaměstnanci či manažeři, lidé na volné noze i majitelé malých firem. Vzájemně se inspirujeme v tom, jak využít Google technologie pro podnikání, řízení, komunikaci, propagaci a obecně pro prosperující firmy. GBG v ČR je součástí globálního GBG hnutí.

  • Google Edu Groups: Učitelé a všichni další, které zajímá, jak uchopit Google nástroje pro výuku, učení (se) a všechna související témata se setkávají v online a offline aktivitách naší nové Google Edu Group.

A jak je to s tím Googlem v názvu?

Google je hlavním partnerem GUG.cz, čili všech našich skupin, nicméně Google nás ani nevlastní, ani neřídí.

Fungujeme jako volná seskupení nadšenců - organizátorů, kteří dělají to, co je baví s lidmi ze širší komunity s podporou ostatních organizátorů a partnerů. Každá GUG skupina je tvořena dobrovolnými organizátory, kteří spolupracují s ostatními skupinami, ale určují si své aktivity, jejich frekvenci, rozsah, témata a formu zcela dle své chuti.

Máme jen dvě jednoduchá pravidla

Neradi se svazujeme různými pravidly, z toho důvodu máme jen dvě, které nás v ničem neomezují a ani nám nebrání dělat věci jen z čistočistého nadšení pro věc.

  1. Všechny akce jsou přístupné zadarmo.

  2. Na akce může kdokoliv.

Jáchym Důjka

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace