Jak začít podnikat a být úspěšný?

14.7.2015
Smart Network

Jak začít? Napište si, čeho chcete dosáhnout

V následujících několika pokračováních budu popisovat jednotlivé kroky úspěšného obchodníka. Každý z nás má svojí představu, jak by měla fungovat ideální firma. Přirovnáme-li společnost k automobilu, pak obchodní tým nám plní nádrž a umožňuje pohyb z místa. Čím více paliva (peněz) máme, tím svobodněji pak cestujeme. Z pohledu majitele můžeme obchodníkům určit, kolik paliva mají do společnosti přinést. V mé představě přinášejí mnohem více, než jim bylo určeno (bude potřeba větší nádrž). Může se stát, že je hladina paliva jiná, než jsme plánovali.

Jak tedy začít obchodovat? Nejprve si napište na papír, čeho chcete dosáhnout. Například. 

Cíl: Dohodnu si 20 schůzek.

Záměr: Dohodnout si schůzku.

Telefonujte jen, když se usmíváte. A říkejte pravdu

Napište si seznam lidí, kterým budete volat, včetně telefonního čísla a cíle daného telefonátu s touto osobou. Telefonujete tak dlouho, dokud nesplníte vše, co jste si určili. Ze začátku jde spíše o množství telefonátů. S větším počtem odchozích telefonů Vám poroste počet domluvených schůzek. Stanete se kompetentními. Každý méně úspěšný telefonát Vás přiblíží k úspěšnému.

Při telefonování se držte záměru. Snažte se rychle jít k naplnění záměru. Ptejte se, kdy se potkáme. Zda se potkáme ve 13 nebo 17 hodin (obě možnosti Vám musí vyhovovat). Před rozloučením zopakujte, co jste si v telefonátu domluvili a ověřte si, zda s tím druhá strana počítá.

Dejte potenciálnímu klientovi možnost vybrat si ze dvou termínů. Jde Vám o to, aby svojí pozornost věnoval tomu, co komunikujete. Volejte jen, když se usmíváte a berte telefonát jako hru. Když slyšíte nějaký zvuk nebo hluk, oslovte, co slyšíte. Získáte tím společnou realitu, a čím větší bude, tím bude klient více nakloněn se s Vámi potkat.

Říkejte pravdu! Nezapomeňte potvrzovat. Jste-li unaven, projděte se, dívejte se kolem sebe, pozorujte okolí. Jde-li Vám to stále méně dobře a utíkají Vám myšlenky, vypište si vše, na čem máte pozornost a DOKONČETE TO! A na závěr se určitě odměňte za naplnění cíle. Jste skvělý/á, jak se Vám to podařilo... 

Pokračování příště.

Petr Špetlík

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace