Jarní detox aneb pojďme zmapovat náš obličej
Začíná jaro a po měsících, kdy všichni upřednostňovali těžší, tučnější a uzemňující jídla – mimochodem přirozená pro naše mírné klimatické pásmo – se pomalu vrací období lehkosti. Nicméně přirozeně pěstovaná zelenina stále není k dispozici, a přitom naše chuťové buňky i tělo už touží po změně, po svěží zelené barvě, a to nejen v podobě jarní travičky kolem nás.
Čím víc se jaro blíží, tím víc máme potřebu i konzumovat zelené potraviny. Po jakých ale sáhnout? Jaké orgány zelené potraviny podporují? A které superpotraviny přidat k dokonalé regeneraci? Čtěte dál, protože přesně o tom je tento článek.
Strava jako blahodárná manna
Tradiční čínská medicína říká, že jídlo působí jako lék. Nicméně vzápětí dodává, že tím má na mysli kvalitní stravování, jež pak vyrábí kvalitní palivo (energii a krev), a tím zajišťuje i přirozeně zdravý a kvalitní chod organismu.
Dalším důležitým moudrem je to, že plnohodnotná strava není to, co nám chutná, ale to, po čem se cítíme dobře, ideálně lépe než před jídlem. Z toho logicky vyplývá, že po nekvalitní či pro nás nevhodné stravě se necítíme komfortně, a z dlouhodobého hlediska tak tělu zavdáváme příčinu ke vzniku mnoha nemocí.
Distributor životní energie
Oblast sleziny se na obličeji zračí v oblasti od vnějšího konce obočí až po vlasy, samozřejmě na obou stranách hlavy. Slezina je důležitý orgán, protože funguje jako krevní filtr a navíc je odpovědná za produkci životodárné energie a krve, kterou potom rozesílá do ostatních orgánů. Přebytky energie ukládá na horší časy a posílá je do dráhy ledvin.
Při nedostatku energie jsou právě ledviny prvním oslabeným orgánem, protože organismus nejdříve spotřebuje energii přirozeně nastřádanou v jejich dráze. Potlačit chronickou únavu, rozproudit krev a povzbudit životní energii můžeme pomocí extrahované instantní houby shiitake nebo reishi.
Zažívání jako správné získávání živin z potravy
Trávení jsme již nakousli v předchozím díle, nyní se k němu vrátíme podrobněji a komplexněji. Tenké střevo symbolizuje čelo, tlustému střevu zase odpovídá oblast brady a rtů, od špičky nosu k hornímu rtu se nachází oblast vypovídající o kondici žaludku.
Předsunutý nebo zduřelý spodní ret značí příliš uvolněná a tím pádem nesprávně fungující střeva. Zduřelý horní ret zase dokazuje špatnou funkčnost žaludku. Ústní koutky nám prozrazují stav dvanáctníku. Bílé skvrny na rtech jsou znamením, že se v zažívacím traktu vytvářejí hlenové nebo tukové usazeniny. Tmavé skvrny ohlašují tvoření vředů.
AloeDetox podporuje zdraví trávicí soustavy, pomáhá ke správnému fungování střev a přispívá k normálnímu metabolismu glukózy a inzulínu. Jedná se o unikátní detoxikační formuli jílu a aloe přirozeně rostoucího v Jižní Americe, tudíž jeho kvalita je nesrovnatelně vyšší než u aloe pěstovaného ve skleníku.
Zelené potraviny jako hlavní aktéři detoxu
Zelené potraviny jsou samy o sobě jednoduché, přirozené, a tudíž i snadno vstřebatelné. Tělo tedy nepotřebuje významné množství energie k tomu, aby je strávilo a přeměnilo na energii nutnou k životu. Naopak jejich trávení je rychlé, a my proto můžeme ušetřenou energii použít k něčemu, co máme rádi.