Jitřenka Kadrnková hovoří o Životních mapách® pro dospělé

8.1.2018
Smart Network

Představte nám, prosím, životní mapy pro dospělé.

Dospělým Životní mapy® umožňují především poznání sebe sama. U mapy se vrací do svého dětství a odhalují hluboko zakořeněné vzorce a programy získané právě v tomto období - ve věku do 12ti let.

Definují přijaté programy, které s námi rostou a  projektují se nám v situacích jež se stále opakují. To, čím nás „naprogramovalo“ naše nejbližší okolí do 12ti let, pak žijeme stále dokola. Cyklíme se ve vzorcích a schématech a  nemůžeme z tohoto kruhu vystoupit, dokonce tyto vzorce často považujeme za naše jistoty.

Tyto vzorce a „jistoty“ pak zase předáváme dál našim dětem.  A právě Životní mapy dávají možnost nefunkční a destruktivní programy definovat, pochopit a změnit, či zcela odstranit již na úrovni příčiny.

Pokud vytvoříme nová schémata, funkční a začneme je opravdu žít (nestačí o nich jen mluvit), pak tvoříme, měníme a změnu pociťujeme i v našem okolí, které přirozeně reaguje. Takže vidíme, že si více užíváme  života s dětmi, více si rozumíme partnerem a třeba také se svými rodiči.

 

Můžou nám mapy pomoci i v partnerských vztazích?

Pokud Životními mapami® prochází partneři, mohou se vzájemně lépe pochopit bez výčitek a obviňování. Uvidí, co se skrývá (jaký program a odkud se vzal) za  chováním jejich protějšku v určitých situacích, za rozhodováním. Také zjistí, jaký komunikační typ je jim vlastní a odhalí tak příčiny mnohých komunikačních nedorozumění.  Ale také pochopí, co způsobuje jejich strachy a jaká jsou opravdová přání partnera/ky. Společně si pak mohou vytvořit takový svůj společný plán změn ve vztahu a vzájemně se podpořit.

 

Na Vašem webu jsem objevila, že máte i zajímavý program pro školy a školky. Prozraďte nám o něm více.

Ano, je to Tygří svět. Základem je práce s knihami autorů Životních map® Kamily a Petra Kopsových Tygr dělá uáá uáá, Jak se krotí tygr, Jak se domluvit s tygrem a Tygří kniha (Tygří třídní kniha pro 1.stupeň ZŠ).

Tygra nevymysleli dospělí a nevnutili ho dětem do života. Tygr přišel od dětí, ztotožňují se s ním, skočí do nich a řádí. A děti si s ním často neví rady. Potřebují si o něm povídat, poznat ho, naučit ho hrát si, naučit ho říkat si o věci, přijímat různé situace, nebo si říct o pomoc, ale také ho naučit jak se zklidnit, nebo si odpočinout. Děti chtějí samozřejmě poznat i našeho Tygra. b4ee37644def.jpg

Každý máme svého Tygra, jen my dospělí jsme na něho dávno zapomněli, nechali jsme ho někde zavřeného, nevrlého, nebo dokonce polomrtvého. Je potřeba ho znovu najít, vzkřísit a pak myslím, že naši Tygři a Tygři dětí si vzájemně porozumí, budou schopni si spolu hrát, povídat si, a třeba si i pořádně zařádit ……..už víte jaký je právě ten Váš Tygr? Napište mi, nebo ho nakreslete!  Práce s Tygřím světem je vhodná jak ve školách a školkách, tak také doma, v rodinách. Jednoduše vše uvést do každodenního života.

 

Máte nějakou novinku, kterou byste nám ráda představila?

Na podzim minulého roku proběhla soutěž pro základní a mateřské školy u nás a na Slovensku Namaluj si svého Tygra. Děti si společně ve školách a školkách četli knihu Tygr dělá uáá uáá , povídali si o svých Tygrech, poznávali je, hráli si a své Tygry nakreslili. Paní učitelky obrázky poslaly a Životní mapy® je umístili na své facebookové stránce, kde se „laikovalo“.  Pro vítěznou třídu a paní učitelku – vyhrála 3.A ze ZŠ Chrást u Plzně -  byly připraveny ceny v podobě Ipadu nebo knih od Albatrosu. Do soutěže se zapojily školy ve všech 14ti krajích, bylo to 185 tříd ze 130ti škol a školek v ČR.  Svého Tygra mělo možnost  poznat a nebo objevit 2724 dětí a to je …….prostě KRÁSNÉ !!!

Novinkou je další kniha, která patří do Tygří série a to je Kniha neobyčejných kouzel.  Je to příběh holčičky Lucy, který malé, ale i velké čtenáře velice rychle vtáhne do děje a naučí je mnoho kouzel, jež nemusí být pro každého jednoduchá, ale život nám změní přímo neobyčejně! Pozor: vše je nutné opět uvést do praxe :-)

 

Co se Vám na aktivitě Smart Networku líbí?

Na Smart Networku se mi líbí, že přirozeně propojuje lidi z různých oblastí a odvětví. Každý má svůj směr, cestu, na které, třeba díky Smartu, potká lidi s nimiž vytvoří spolupráci, získá či poskytne inspiraci, nebo vznikne nové přátelství. Myšlenka zprostředkování a tvoření nových vztahů a kontaktů na osobní úrovni se mi velice líbí, myslím, že je v naší době potřeba.  A dávka energie, kterou může každý na akci Smartu zažít a nasát je prostě návyková :-)

 

Shlédněte video ke Knize neobyčejných kouzel

Jitřenka Kadrnková

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace