Křest debutové knihy Zdeny Markové „Zápisník single třicítky“

5.6.2016
Smart Network

Ve čtvrtek 26.5. večer se sál Kinokavárny v Černých polích rozezněl potleskem a nenuceným smíchem publika z řad přátel, rodiny, kolegů i nově nabytých nadšených fanoušků autorky Zdeny Markové, jejíž prvotina byla vydaná pod názvem „Zápisník single třicítky“ ve spolupráci University of Applied Management a Smart Network. S absolutní lehkostí a profesionalitou nás tímto večerem provázela vždy usměnavá moderátorka Gabriela Mrkvicová.

Knihu slavnostně pokřtil doktor Petr Pacher, který se na vydání knihy podílel a inspiroval zveřejnění do té doby „šuplíkové zápisníkové tvorby“ jak ji sama autorka nazvala. Následovalo autorské čtení, které i zatím nerozhodné návštěvníky zcela jistě přesvědčilo, že se jedná o zajímavé, vtipné čtení z autorčina života, především v oblasti vztahů a partnerství.

 

Kniha plná emocí 

Kniha je specifická velmi vnímavými postřehy a humorným nadhledem, se kterým jsou podány i méně radostné události a fakta, která provázejí existenci nezadané mladé ženy v dnešní moderní době.

Autorka se nevyhýbá ani tématu sexuality, ale poskytuje zcela otevřený náhled do ženského vnímání intimity a zvýrazňuje důležitost role partnerství i v životě dospělé a samostatné ženy.

Jak mnohokrát v průběhu večera zaznělo, kniha je plná emocí a jen díky nim je kniha na světě. První zápisky vznikaly jako deníkové zpovědi, svým způsobem duševní očista od všech emocionálních zvratů a nástrah života, kniha se podle autorky sama vyvíjela a žila vlastním životem od prvního okamžiku, kdy se začaly písmena formovat na papír.

 

Improvizační chvilka i zapojení operního zpěváka

Aby nebyl večer pouze rozjímáním nad složitostmi života, autorka se jako velká milovnice divadla a především improvizace rozhodla otevřít publiku další stránku své osobnosti a představit ji divákům pomocí improvizačních scének se svým dlouholetým kolegou.

Scénky se odehrály na témata zadaná publikem na jejich přání, pomocí hlasů z publika nebo anonymní formou sms. Improvizace tak byly inspirované světem zvířat i kultovními filmy jako jsou Star Wars nebo Pulp Fiction.

Publikum ocenilo zábavné propojení s autorčinou oblíbenou aktivitou hlasitým smíchem a potleskem. Scénky rozzářily obličeje všech přítomných nefalšovaným veselím a poskytly nám další námět k přemýšlení a klíč k pochopení knihy.

Závěrem aktivního programu bylo neplánované zapojení operního zpěváka z Janáčkova divadla, který bez přípravy zapěl publiku několik známých árií jako díky autorce a také jako dárek k jejím narozeninám. Třešničkou na dortu byla možnost koupě knihy a autogramiády, které svorně využilo celé publikum.

Alena Drábková

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali ” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 39. díle se Gabriela zaměřuje na téma: Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Petrem Opavou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Petr Opava, umělec, muzikant, herec, lektor, skladatel a učitel hudby.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu se mnou?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace