Letní aktivity na Senior Pointu Brno, Mendlovo nám. 1 a jsou v plném běhu

16.7.2019
Smart Network

Ve druhém prázdninovém týdnu jsme měli rovnou dvě akce. V úterý 9. 7.  a ve středu 10. 7. 2019.

obr3.png

V úterý proběhla „Prazdninová svačinka s Mary´s Meals“. Povídání paní Kristýny Třeškové bylo velmi poutavé a tím, že se nás zatím schází celkem málo, bylo i dost prostoru na spoustu otázek. Nejprve nám představila projekt MM od jeho vzniku až po současnost, možnosti jak se aktivně zapojit, tak také došlo na konkrétní příklady z jednotlivých oblastí. Jak dětem pomáhá strava podávaná ve školách. Děti jsou dychtivé po vzdělání, protože vědí, že jen takto mohou výrazně ovlivnit svoji budoucnost. Protože jsou dětem podávány regionální jídla z regionálních surovin, dochází takto i k podpoře drobných lokálních zemědělců, kterým je tímto také zajištěna obživa. Už se těšíme na další poutavé setkání s ní jako garantem projektu, který proběhne ještě o prázdninách opět v úterý dne 27.8. na našem Senior Pointu od 9.30 hod.

obr1.png

Středeční dopoledne se neslo v duchu léčivého konopí. Jako garant nad touto akci se do našich aktivit zapojil pan Tomáš Horáček, který si pro nás připravil velmi zajímavé povídání s prezentací a malou ochutnávkou. Vzali jsme to pěkně od začátku. Historicky přes botaniku, chemii

až došlo i na malou lekci zdravovědy. Že naši vědci mají i jedno světově uznávané prvenství z této oblasti mnozí z nás ani nevěděli. Koho z nás by běžně bez většího zamyšlení napadlo, že např. zámek Konopiště je odvozen od této léčivé bylinky? A jména? No přece Konopník, Konopka apod. jsou také dodnes běžná. Shodli jsme se na tom, že téma konopí je někdy zbytečně tabuizováno. Jen je potřeba větší osvěta kde a jak pomáhá. Vždyť tato léčivka je použitelná pro všechny od miminek až po domácí mazlíčky. Jen je dobré vědět, jak ji správně používat, jako u všech bylinek. A která je ta správná? My už teď dobře víme, že je to „Konopí seté“.

 

V úterý 16.7. od 9.30 hod se budeme opět těšit na další část a program si pro nás připravil tentokrát z oblasti sociální pan PhDr. Lukáš Karnet z organizace „Klára pomáhá z.s.“. Určen je především pro pečující osoby a je s tím spojené poradenství.

obr4.png

Daniela Hanzlíková

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace