MITROVSKI NA GRILU – O GRILU 2/2

27.7.2015
Smart Network

V minulém článku jsme Vám představili hlavní zásady a současné trendy grilování. Teď se zaměříme na hlavní mýty, které o této přípravě jídla kolují a nakonec si dáme jednu nám všem známou pravdu o tom, jak griluje většina mužů.

Mýty

  1. Jen čerstvé hovězí. Nesmysl! Abyste si co nejlépe vychutnali dobré hovězí, je potřeba, aby bylo správně uleželé – vyzrálé. Jinak z něj budete mít i při dodržení všech pravidel úspěšného grilování jen tuhý flák masa, na kterém si nikdo z hostů moc nepochutná. Vyzrálé hovězí se dnes v nabídce většinou farmářských prodejen vyskytuje čím dál častěji. Pokud je však tento sortiment ve vašem okolí nedostatkový, ale přesto byste si na takovém mase rádi pochutnali, doporučujeme nechat maso pár hodin při pokojové teplotě marinovat v mléce nebo živém jogurtu. Maso tak zkřehne a na grilu rozdíl rozhodně poznáte.
  2. Nejlepší je svíčková. Další z pověr, které někdo vymyslel a ničím nepodložil. Ano, pravá svíčková je jedna z nejdražších částí skotu, to ale neznamená, že je to ideální maso na gril. Mnohem více si užijete například hovězí pupek nebo vysoký roštěnec. Zkrátka, čím více je maso prorostlé, tím lépe. Tuk je totiž nositelem té správné chuti masa. Tečka.
  3. Maso co nejčastěji otáčet. Je pravda, že spousta českých grilů připomíná spíš kolotoč. Mýtus, že čím častěji maso otočíme, tím lépe bude propečené, je opravdu jen mýtus. Důležité je mít gril rozpálený na požadovanou teplotu, případně jej před položením masa potřít třeba kůží ze slaniny a pak už jen čekat, než se maso samo pustí. Odtrhávat jej od roštu znamená, že je ještě brzy. Nepanikařte, všechno chce svůj čas.
  4. Z grilu rovnou na talíř. Ne! Hlavně, pokud jde opět o hovězí. Drůbež, ryby a vepřové můžete servírovat rovnou, ale dobrý steak potřebuje čas na to, aby svalovina po tepelné úpravě povolila a šťáva uvnitř nezůstala jen uprostřed, ale krásně zkřehčila celý kus masa.

Pravda o grilování

Grilování je jediný druh vaření, jakého je opravdový muž schopen. Když muž prohlásí, že bude grilovat, následuje tento řetěz reakcí:

  1. Žena jde do obchodu a nakoupí všechno potřebné.
  2. Žena udělá salát, zeleninu a desert.
  3. Žena připraví maso, dá na tácek zároveň s potřebným náčiním, omáčkama a pak to přinese manželovi, který mezitím okukuje kolem grilu s pivem v ruce. 
  4. Muž naklade maso na gril.
  5. Žena jde dovnitř, připraví talíře a příbory.
  6. Žena vyjde ven a řekne manželovi, že maso se pálí. On jí poděkuje a požádá, aby mu přinesla další pivo.
  7. Muž vyndá maso z grilu a podá to ženě.
  8. Žena dá jídlo na talíře a přinese ke stolu.
  9. Po jídle žena uklidí stůl a umyje nádobí.
  10. Všichni pějí chválu na mužovo vaření a děkují mu za jeho snahu.
  11. Muž se zeptá ženy jak se jí líbil její "den bez vaření" a když uvidí její naštvanou reakci, usoudí, že nic neudělá ženskou šťastnou.

Pokud se Vám ale nechce čekat a o grilování byste se rádi dověděli více podrobností a rad přímo od profesionála, rádi Vás uvítáme každý pátek, sobotu a neděli od 17:00. K dispozici Vám bude šéfkuchař Restaurantu MITROVSKI, pan Martin Máca. Člověk s mnohaletými zkušenostmi v oboru gastronomie, který se Vám bude ochotně věnovat a rád zodpoví i ty nejzáludnější otázky.

Těšíme se na Vaši návštěvu. Pro jistotu však doporučujeme rezervovat si svůj stůl na čísle 543 248 699 nebo na e-mailu restaurant@mitrovski.cz.

Petr Klescht

Další články

Smart Network
Člen Představení člena: Anička Schwarzová - Odstraňte bariéry: Jak usnadnit cestu B2B klientům k vašim službám Přečtěte si více o Aničce Schwarzové a firmě Novitim.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali ” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 39. díle se Gabriela zaměřuje na téma: Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Petrem Opavou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Petr Opava, umělec, muzikant, herec, lektor, skladatel a učitel hudby.
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace