O tom, jak jsme hráli hru Finanční svobody

2.3.2015
Smart Network

Je krátce po páté hodině večer. Všichni jsou už na místě plní očekávání. Jaké to bude? Dokážeme rodině splnit všechny cíle? Dosáhneme finanční svobody? Hra začala, kostky byly vrženy. Kurzy podílových fondů se poprvé pohnuly a s nimi přichází i první životní události a transakce na finančním trhu. A spolu s tím i první emoce. 

„Máme se toho úvěru zbavit? Co když se něco stane? Máme málo hotovosti! Je lepší to stavebko nebo máme jít rovnou do hypotéky? Ale kdo ví, co bude za 30 let?!“

Všichni účastníci důkladně promýšleli každý svůj krok. Moc dobře si uvědomovali, že tím ovlivní celou svou budoucnost. A pokud udělají výraznou chybu, jejich cíle se jim splnit nepodaří. Drželi se svých plánů a každou transakci dobře zvážili. 

Ale tak jako nikdo z nás neví, co nám osud nadělí, i oni byli překvapeni každou událostí. Někdy bylo slyšet radostné jásání, když jim zaměstnavatel zvýšil plat, jindy zděšení nebralo konce: „Z čeho to zaplatím? Tohle si nemůžu dovolit! Jak teď budem žít?!“

Byl to boj, ale všichni se statečně drželi až do konce. Celou hru jsme si užili. Bavili se, vtipkovali a dokonce mezi "rodinami" zavládly přátelské sousedské vztahy.

 

A co na to říkají přímo účastníci?

"Uvědomil jsem si, jak je dobré se pojistit v případě splácení hypotéky. Hru si rád zahraju znovu a tentokrát zkusím jinou taktiku."


„Hra finanční svobody mě  hrozně bavila. Je to směska lehkého počítání, náhodných katastrof (včetně utrácení za vysavače), a také radostného dědictví. Má hlava rodiny, za kterou jsem hrál, si vzala hypotéku a následně těžce onemocněla. Bez pojištění. Mnohem živěji jsem si tak uvědomil, že zajištění proti průšvihům je prostě potřeba. Hru bych rozhodně doporučil, pro zábavu i pro poučení.“

Chcete se pobavit a přitom se taky dozvědět, jak ve skutečném životě dosáhnout finanční svobody? Napište mi. Hru si můžu zahrát i s Vámi.

Lucie Bartoňová

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Lucií Spáčilovou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Lucie Spáčilová, zakladatelka společnosti Performia s.r.o. pro Českou republiku.
Detail článku
Smart Network
Člen Oslavte s Českými překlady 20 let existence 20% slevou na váš překlad Tento rok je pro překladatelskou agenturu České překlady plný dvojek. Slavíme 20 let na trhu, 2 roky členství v klubu Smart Network a také jsme získali 2. místo v soutěži společensky odpovědných malých firem z Olomouckého kraje.
Detail článku
Smart Network
Člen Představení člena: Anička Schwarzová - Odstraňte bariéry: Jak usnadnit cestu B2B klientům k vašim službám Přečtěte si více o Aničce Schwarzové a firmě Novitim.
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace