Představení člena: František David Šmarda

18.4.2017
Smart Network

Představte se nám prosím a popište, čemu se pracovně věnujete.

Jmenuji se František David Šmarda. Františka mi vybrali mí rodiče a Davida jsem si vybral sám, v osmi letech.

Inspiroval mě příběh Davida, který se jako mladý chlapec postavil za svůj lid a zdolal obra Goliáše, následně se stal králem svého lidu. Vypovídá to i o mých hodnotách a příbězích, které prožívám :-)

Pracovně se věnuji osobnímu koučinku. Zaměřuji se na životní rovnováhu a trénink mysli tak, aby si lidé více věřili a naopak. Někdy je totiž důležité uvědomit si i to, kdy se jedná o pokoru, a kdy už vše tlačíme silou tak moc, že se nám vše bortí. 

 

Jak dlouho se věnujete této činnosti a kde jste čerpal zkušenosti? 

Jsem z Jihlavy, takže jsem jezdil rok do Brna navštěvovat různé kurzy, zaměřené na tuto činnost. Výcviky, které jsem dělal, byly zaměřené na praxi, tudíž jsme měli daný určitý počet hodin a lidí, které jsme měli odkoučovat.

Na těchto výcvicích jsem potkal spousty skvělých lidí, se kterými jsme se navzájem trénovali a trénujeme dodnes :-) Byl to rok odříkání, sebevzdělávání a píle. Potřeboval jsem ušetřit každý měsíc určitou částku, abych si kurzy mohl dovolit.

Jelikož se  únava a různé okolnosti začali projevovat při mém koučování, rozhodl jsem se ukončit pracovní poměr koncem ledna 2017. Od té doby se plně věnuji své vizi: pomáhat lidem realizovat jejich cíle.

Profilová fotografie: Salmom

 

Proč zrovna koučink? Není už v České republice překoučováno?

Víte, já chci působit především na Vysočině. Zjistil jsem, že tento kraj je koučinkem celkem nepolíbený a mnoho lidí o něm moc neví. Mnozí mají zkreslenou představu o tom, co koučink vlastně je. Často si jej pletou s ezoterikou a duchovnem. Ono se to zdá být podobné, ale koučink vychází z vědecky ověřených metod. Když to řeknu svými slovy: Koučink snímá odpovědnost boha za váš osud a učí vzít osud do vlastních rukou. To ovšem existenci božské energie nepopírá :-)

Vím, že mi koučink dal nejen odpovědi pro sebe i pro druhé, ale že je to jedno z mála poslání, které mi dává svobodu, a kde můžu naplňovat všechny svoje talenty – porozumění, schopnost pomoci, schopnost vidět jednoduchost řešení ve složité situaci (atd...).

 

O čem je projekt Ty to dokážeš!

Je to zatím moje vize do vzdálenější budoucnosti. Jsem vizionář a snílek. A jeden z mých snů, je rozjet na Vysočině projekt, který bude motivovat a rozvíjet potenciál každého jedince. Ale do té doby mě čeká dlouhá cesta a je potřeba postupovat krůček po krůčku. Tak jak to i koučink správně učí :-)

 

 

Aktivně se věnujete také fotografování. Podařilo se Vám skloubit koníček s prací? A jak dlouho se dané oblasti věnujete?

Ano a to naprosto dokonale :-) Používám své fotografie k propagaci svých myšlenek. K tvorbě dárkových poukazů, balíčků atd. Myslím si, že to dotváří mojí autenticitu a osobní značku. Také jsem dostal nabídku fotit Smart setkání v Jihlavě, za což velice děkuji.

Také hraji na bicí nástroje, tvořím hudbu, miluji jízdu na kole, jsem fyzicky aktivní :-) Rád se zapojuji do filozofických debat, psychologie atd.

 

Jak dlouho jste členem klubu Smart Network a co Vás do tohoto klubu přivedlo?

Členem jsem krátce, od března 2017. Je to skvělá myšlenka.

Do klubu mě přivedl Martin Másilko, který mě hodně podporuje, za což mu i jeho přítelkyni velice děkuji. Nabídl  mi možnost navštívit Smart business ráno. Tam mi majitelka Gabriela Mrkvicová nabídla možnost fotit snídaně, za což jí také velice děkuji.

 

Chtěl byste něco říct na závěr rozhovoru?

Ano, chtěl bych vzkázat lidem, ať se nebojí změny. Plnit si své sny, vize, udělat ten první krok na cestě k vnitřní spokojenosti. Ať se nebojí převzít odpovědnost za svůj osud. Protože ve chvíli kdy toto uděláme, se stáváme více sami sebou.

Dokáže to každý! :-)

 

Reference na Vaši osobu

Velmi rád za panem Šmardou zajdu na koučink. Vždy příjemné prostředí, dobrá nálada, připravenost na práci, aby mě posunul svými otázkami dál. Dlouhodobý zájem a spolupráce je pro mě prioritou - obě podmínky jsou splněné. Vřele doporučuji začít na sobě takto pracovat - moje vize se posouvají a kráčím k nim mnohem rychleji. Díky. 

Martin Másilko, Socionika

 

Setkání s p. Šmardou mi dává možnost zastavit se a srovnat si věci v hlavě. Tolik důležitý čas na to, uvědomit si, kam směřuji a jaké budou mé další kroky v podnikání. Pokud si čas od času neřeknete STOP, neuvědomíte si, jak je takto strávený čas důležitý. Vřele doporučuji.

Michal Janáček, Podnikání4u

František David Šmarda

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace