Představení člena Tomáše Lénárda - režiséra, kameramana i scénáristy

2.2.2018
Smart Network

Představte se nám, prosím, a popište, čemu se pracovně věnujete.

Zabývám se tvorbou videí od prvotního návrhu scénáře až po režii, kameru a střih. Nejčastěji propagační videa kolem 3 minut z akcí, případně kratší reklamy na web a YouTube. Mimo jiné také natáčím s drony, na které mám i povolení od Úřadu pro civilní letectví. Nedávno mi vyšel v kinodistribuci celovečerní dokument Camino na kolečkách, o Honzovi, trpícím roztroušenou sklerózou a na vozíku, na kterém absolvoval s pomocí kamarádů 650 km dlouhou cestu Španělskem do Santiaga de Compostela.

                              

(video showreel dron)

 

Jak dlouho se věnujete natáčení a kde jste čerpal zkušenosti? Co tomu profesně předcházelo?

Natáčet jsem začal už po gymnáziu, někdy v roce 2006, původně jen krátké filmečky nebo dokumenty s kamarády, ale postupně se to začínalo rozšiřovat, přicházely první zakázky a poptávky a od roku 2010 už jsem se tomu věnoval na plný úvazek. Nikdy jsem video na škole nestudoval, začínal jsem bez techniky, znalostí, praxe, kontaktů i peněz, ale snažil jsem se vše dohnat nadšením a pílí, což snad zafungovalo :) Nyní už mám zkušenosti s natáčením i pro velké firmy, například Škoda Auto, Coca Cola, Staropramen, Milka, Hyundai, Vitana, Mattel, atd.

                              

(video showreel)

 

Co Vás na Vaší práci nejvíce baví a proč jste si to vůbec vybral?

Rozhodně kreativita, ale také možnost se podívat na hodně míst, kam se člověk jen tak nedostane a spoustu zážitků díky tomu. Jeden z největších dojmů na mě zanechalo natáčení výměny turbín v Jaderné elektrárně Temelín a nebo také Dětská onkologie v Brně, která působila, ač se zabývá poměrně smutným tématem, velmi pozitivně a měla příjemnou rodinnou atmosféru. A samozřejmě velké zážitky byly cestování pěšky 250 km po Norsku a po již zmíněném Španělsku s foťákem v ruce a dronem na zádech :)

            

(trailer film Camino

 

Jaké máte další plány mimo natáčení?

Nově začínám pořádat kurzy na tvorbu videa svépomocí. Protože už několik let vedu desetidenní filmový tábor pro mládež 13-21, rád bych to trochu přesunul i dále do firemní oblasti.

Také do budoucna plánuji pořádat teambuildingové akce, právě dávám dohromady vybavení, web a fotky. Krom toho v současnosti pracuji na několika deskových hrách, které by měly spatřit světlo světa tento rok. Nápadů je hodně, času málo, tak snad vše výjde podle plánu :)

 

Co rád děláte ve volném čase?

Pokud zrovna nejsem s dětmi, tak ve zbývajícím volném čase hodně sportuji, hraji squash, lasergame, chodím občas na lezeckou stěnu. Dále rád hraji deskové hry, hodně čtu, sleduji filmy, chodím na výstavy, do divadla. Také rád cestuji, ale to mám naštěstí hodně propojené s prací :)

 

Jak dlouho jste členem klubu Smart Network a co Vás do tohoto klubu přivedlo?

Zatím krátce a přivedla mě k tomu Gábi, s kterou jsem se viděl na vzdělávacím festivalu v Brně.

 

Tomáš Lénárd

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace