ROZHOVOR: Proč Filip Vítek založil Lepší vyhlídky?

14.12.2014
Smart Network

Filipe, představ se nám jednou větou.
Jmenuji se Filip. Devět let působím ve vzdělávání dospělých. Jako obchodník a lektor. Rád mluvím, stopuji, pracuji, jím a bavím se.

Proč ses rozhodl založit nadační fond Lepší Vyhlídky? Jaká myšlenka za tím je?
Viděl jsem kolem sebe spoustu nejen mladých lidí bez jasného cíle a osobní vize. Vnímám, že většina občanů této země je naladěna negativně. Chci to změnit.

Jak to celé funguje?
Máme vzdělávací programy pro mladé lidi ve věku 18-26 let. Mají možnost okusit vzdělávání, které by si za tržní cenu nemohli dovolit. Pomáháme jim zamyslet se, jakou cestou se v životě chtějí dát.

Pro koho jsou Lepší Vyhlídky určeny?
V zásadě jsme otevřeni všem. Primárně však vyhledáváme mladé lidi 18-26, kteří cítí potřebu sebe rozvoje a chtějí vystoupit z davu. V současnosti máme také celou řadu kurzů pro veřejnost.

"Společně změníme myšlení lidí v této zemi"

Co mladé lidi učíte? Jaká jsou tam témata?
Nejdůležitější je jim pomoci se zorientovat v reálném světě. Když se na úvodním kurzu jdi-vlastni-cestou.cz zamyslí, zda chtějí podnikat, pracovat jako zaměstnanci nebo být na volné noze, jsme připraveni jim poskytnout odborné a vysoce specializované kurzy. Ty zvýší jejich šance na uplatnění a zároveň také podpoříme jejich osobní rozvoj. Konkrétně jsou to třeba Projektové řízení, Leadership, Prezentační dovednosti, MS Office, Pozitivní postoj nebo Socionika. Kurzy jsou jednotlivým skupinám ušity na míru... Pomocí projektů a mentorů také pracujeme s jejich pracovními návyky.

Jaký je tvůj cíl/sen? Kde vidíš Lepší Vyhlídky za 2 až 3 roky?
Společně změníme myšlení lidí v této zemi. Skeptikům vzkazuji, že budeme hledat způsoby, jak to udělat, než se trápit s důvody, proč by to jít nemělo :). Chceme v lidech vzbuzovat chuť ke změně a zodpovědnost za svoje rozhodnutí. Chceme, aby vzali svoje osudy do svých rukou. S tím dobrým, i s tím špatným. Lepší Vyhlídky za 3 roky budou silnou neziskovou organizací se stovkami absolventů ročně. S profesionálním a placeným managementem.

Máš na závěr pro čtenáře nějaký vzkaz v lahvi, poselství do budoucnosti?
Nepřešlapujte na místě, vyrazte. Pokud možno dopředu :)

Podívejte se na video mladých lidí, kteří už semináře absolvovali. Jak jim to změnilo život?

Zdeněk Kurica

Další články

Smart Network
Člen Představení člena: Anička Schwarzová - Odstraňte bariéry: Jak usnadnit cestu B2B klientům k vašim službám Přečtěte si více o Aničce Schwarzové a firmě Novitim.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali ” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 39. díle se Gabriela zaměřuje na téma: Jak se efektivně a jednoduše představit, abyste zaujali.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Petrem Opavou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Petr Opava, umělec, muzikant, herec, lektor, skladatel a učitel hudby.
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace