SLEZSKÁ DIAKONIE V BRNĚ…PROTIMLUV?

14.12.2014
Smart Network

Slezská diakonie je 3. největším poskytovatelem sociálních služeb v České republice. Jako nestátní nezisková organizace funguje od počátku devadesátých let a do Jihomoravského kraje se rozrostla pobočkou Úseku Brno. Zatímco organizace má velice široký záběr pomoci osobám v nouzi, v Jihomoravském kraji cílíme na systematickou pomoc rodinám dětí a mladistvých s handicapem. Vážíme si rodičů, kteří se rozhodli poskytnout domov svému dítěti i přesto, že vždy bude „trochu jiné“. 

Středisko Rané péče DOREA provází prostřednictvím poradkyň rodiny dětí s tělesným, mentálním nebo kombinovaným postižením a s ohroženým psychomotorickým vývojem do 7 let věku. Je to jedno z nejtěžších období rodiny i jejich blízkých, kdy se musí vypořádat se skutečností neplánované změny ve směřování svého života. Poradkyně se s rodinami pravidelně vídají v jejich přirozeném prostředí a pomáhají rodičům zorientovat se v situaci díky poskytnutým informacím, naslouchajícímu „uchu“ i konkrétní pomoci v rozvoji schopností a dovedností dítěte.

Středisko ELIADA navazuje na zmiňované služby osobní asistencí a odlehčením v náročné celodenní péči o dítě či dospívajícího se specifickými potřebami.

Veřejná sbírka na pomoc rodin dětí se specifickými potřebami

PANENKA BERTA A PANÁČEK HUGO

Smyslem prodeje panenek je získat finance potřebné k realizaci doplňkových aktivit souvisejících se začleňováním rodin dětí a dorůstající mládeže s těžkým zdravotním handicapem do společnosti

Jedná se především o:

  • zakoupení rehabilitačních, kompenzačních a didaktických pomůcek
  • cílenou a systematickou arteterapii a canisterapii pro děti se zdravotním znevýhodněním
  • realizaci osobní asistence zajišťující možnost účastnit se vzdělávacích, rozvojových i volnočasových aktivit 
  • mzdu na lektory, náklady na osvětovou kampaň pro širokou veřejnost s cílem přiblížení zdravotního handicapu jako předcházení šikaně a usnadnění přijetí v integraci
  • pořádání akcí a konkrétních činností vedoucích ke zvyšování kompetencí rodičů i samotných klientů

Panenky navrhla speciálně pro tento účel designérka Mgr. Jana Marvánová a každý kus je originál. Sama maluje výraz každé bytůstky a společně vybíráme barevné kombinace figurek.

Klademe důraz na výběr materiálů s ohledem na životní prostředí, proto jsou veškeré látky přírodní, vnitřní výplň tvoří duté vlákno.

Podporujeme také myšlenku zaměstnávání osob se specifickými potřebami a recyklaci materiálů, proto na výrobě panenek spolupracujeme s firmou „Libuše – renesance oděvů“. Majitelka firmy paní Libuše přijímá od zákazníků nepotřebné oděvy a textilní výrobky a přetváří z nich nové modely nebo jinak využitelné originální produkty. Ve své dílně nachází uplatnění i pro lidi s různými typy handicapu, čímž navazuje na naši snahu učinit je samostatnými a nezávislými občany v co největší možné míře.

Panenky nám šije z nových materiálů, ale na přání klientů zhotovujeme i některé kusy z recyklátů. Všechny látky jsou důkladně vyprány a připraveny pro své využití.

Každou zakoupenou panenkou přispějete celou částkou 249,- Kč na dobrou věc. Odpočítáváme pouze náklady na výrobu. Potěšíte nejenom obdarovaného, ale i některé z osmdesáti dětí, které využívají podpory rané péče, osobní asistence a odlehčovacích služeb Slezské diakonie v jihomoravském kraji.

Panenky a panáčky můžete zakoupit na www.eliada.cz, v kamenných provozovnách v Brně (uvedeno na webových stránkách). Komunikační mail je: eliada@dorea.cz. Přispět můžete i na číslo účtu sbírky: 107 – 8217490297/0100.

DĚKUJEME, ŽE V TOM FRČÍTE S NÁMI.

Panenky a panáčky si můžete také nakoupit na VÁNOČNÍM NETWORKINGOVÉM VEČÍRKU společnosti Smart Network Business Center, které jsme se stali letos členy. Členství v hodnotě 17 545,- nám bylo darováno, za což chci i tímto článkem poděkovat a věřím, že nám pomůže zvýšit povědomí a také se dostat ke správným kontaktům. Tak na viděnou v pátek 19. prosince na večírku - vstupenky zde.

Zdeněk Kurica

Další články

Smart Network
Člen Představení člena: SYM Holding, a.s. Seznamte se blíže s naším členem SYM Holding a jeho zástupci Lukášem Tycem a Davidem Kleinem.
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Lucií Spáčilovou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Lucie Spáčilová, zakladatelka společnosti Performia s.r.o. pro Českou republiku.
Detail článku
Smart Network
Člen Oslavte s Českými překlady 20 let existence 20% slevou na váš překlad Tento rok je pro překladatelskou agenturu České překlady plný dvojek. Slavíme 20 let na trhu, 2 roky členství v klubu Smart Network a také jsme získali 2. místo v soutěži společensky odpovědných malých firem z Olomouckého kraje.
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace