Vitalvibe: Advent a zdravé mlsání jsou tu!

15.12.2014
Smart Network

Tentokrát začnu trošku jinak než obvykle. Minulý týden jsem se zúčastnila skvělého workshopu na „živé“ cukroví mé kolegyňky Martiny. Tolik inspirace, tolik nových chutí, tolik radosti ze společného tvoření! A přitom je všechno tak jednoduché – na korpus stačí rozemleté ořechy se sušeným ovocem a troškou kokosového oleje. Toť vše. Ale proč to všechno píšu – uvědomila jsem si, jak skvělé je mít kolem sebe inspirující bytosti, jak krásný je tento předvánoční čas – tedy pokud se na něj dokážeme podívat optikou klidu a rozjímání bez komerčního patosu:

Ještě několik týdnů se bude zkracovat den a prodlužovat noc. Ještě několik týdnů máme čas na hloubání o životě, na předvánoční přípravy, čas na to, abychom pořídili všechny dárky pro své blízké. Ještě několik týdnů, kdy na nás odevšad blikají svíčky a světýlka, které pomáhají přivolat nadvládu světla nad tmou. Ještě několik týdnů tohoto magického a krásného času.

Chladné počasí, ojíněné stromy a pára u pusy ale znamenají i to, že máme tendenci se více zdržovat doma nebo alespoň ve vnitřních prostorách, kde nemáme tolik pobídek k pohybu. A v důsledku studeného počasí i více jíme. A to nás čeká ještě dlouhé sváteční volno, které je s jídlem neodmyslitelně spojeno. Jak to tedy zařídit, abychom se cítili dobře, měli dost energie a celý advent a svátky jsme si naplno užili? Pojďte se s námi inspirovat superpotravinami z kakaových bobů, které lze použít namísto cukroví, nebo je do nepečených i pečených cukrovinek přidat namísto standardních surovin.

Od kakaového bobu ke kakaovému prášku

Prvotřídní kakaové boby pocházejí z oblastí kolem rovníku od lokálních farmářů, od nichž se vykupují na základě pravidel fair-trade. Boby lze konzumovat celé bez jakékoli další úpravy, nebo v drcené formě vhodné do koktejlů, dezertů, kaší, müsli a jogurtů. Mechanickým drcením bobů se poté oddělí tuk – kakaové máslo a nízkotučný kakaový prášek. Oddělení dvou základních složek bobu probíhá zastudena, čímž jsou zachovány veškeré výše zmíněné benefity potraviny.

Celý článek naleznete zde.

Zdeněk Kurica

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Lucií Spáčilovou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Lucie Spáčilová, zakladatelka společnosti Performia s.r.o. pro Českou republiku.
Detail článku
Smart Network
Člen Oslavte s Českými překlady 20 let existence 20% slevou na váš překlad Tento rok je pro překladatelskou agenturu České překlady plný dvojek. Slavíme 20 let na trhu, 2 roky členství v klubu Smart Network a také jsme získali 2. místo v soutěži společensky odpovědných malých firem z Olomouckého kraje.
Detail článku
Smart Network
Člen Představení člena: Anička Schwarzová - Odstraňte bariéry: Jak usnadnit cestu B2B klientům k vašim službám Přečtěte si více o Aničce Schwarzové a firmě Novitim.
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace