Představení člena: Jakub Janoušek - Kašlete na peníze, stejně budete chudí!

5.10.2022
Smart Network

 

Jak je dnes nahlíženo na finanční poradenství? Finančního poradce si většina lidí představí jako „kravaťáka“, který s vámi bude chtít řešit pojištění. Zejména to životní. Finanční poradci vám zase budou tvrdit, že jejich prací je pomoc s dosažením vašich budoucích cílů. Jasně, hrozně je zajímá vaše budoucnost. 

Faktem však je, že to ve spoustě případů skončí u sjednání životního pojištění či hypotéky. Nechci všechny poradce házet do jednoho pytle, sám jsem dříve začínal stejně. Ale jako v každém oboru, můžete narazit na jedince, který upřednostní více zájmy své, před těmi vašimi.

V roce 2020 přisel covid. Bylo hezké, že jste měli životní pojištění. Ale pokud jste v tu dobu dělali ve službách nebo odvětví, které nemohlo provádět svoji činnost, tak vám bylo platné asi jako mrtvému zimník. Jediné, na co jste se skutečně mohli spolehnout, byla vaše rezerva.

Opakované průzkumy zjistily, že průměrná rezerva domácností v ČR by vystačila na dva měsíce. A tady narážíme na důvod, proč spoustu podnikatelů muselo již po dvou měsících zavřít svůj krám. Upřímně je mi líto těch, kteří začali rok, dva před covidem a prostě si nestihli vytvořit dostatečný kapitál. Jak je však možné, že to položilo firmy, které byly na trhu 10 nebo 12 let?!

Odpověď je jednoduchá. Žili jsme v blahobytu. Poslední finanční krize byla v roce 2008 a většinu z nás možná ani nezasáhla. Faktem však je, že krize tu s námi byly, jsou a budou. Historie mluví jasně. V průměru s ní můžeme počítat každých sedm let. Pokud to víme, můžeme se na ni připravit. Aneb kdo je připraven, není překvapen.

Jakou roli v tom hraji já? Jako poradce životní pohody pracuji se svými klienty zejména na tom, jak peníze vytvářet a ne utrácet za nesmyslné finanční produkty a nepotřebné věci, které peníze z kapes pouze vyhání. Cílem spolupráce je naučit vás efektivně pracovat se svými penězi. A to tak, aby vám jednou říkaly PANE. Důvodem, proč se to domácnostem nedaří, je ten, že nemají přehled o tom, kolik za co utratí. Často zapomínají na věci, které se platí nepravidelně během roku, jako je například dovolená, dárky, servis vozidla, povinné ručení či pojištění nemovitosti atp. Díky tomu se neustále točí v začarovaném kruhu, kde v lepším případě z domácnosti odejde to, co vydělá. V horším pak více, než vydělá.

FullSizeRender.jpg

Díky jednoduché čtyř-krokové metodě, kterou vás naučím, lze dosáhnout jakéhokoliv finančního cíle. Tím nejzásadnějším je však finanční svoboda. Tedy stav, kdy budete moci v klidu spát, aniž byste se stresovali, za co zaplatíte výdaje na bydlení, dárky pro děti nebo další dovolenou. 

V oboru financí jsem již 9 let. Aktuálně tento cíl řeším s více než stovkou domácností, kterým se pomalu (ale jistě) daří podnikat kroky k dosažení jejich finanční svobody. V poslední době pracuji zejména s rodinami a mladými začínajícími páry, kterým pomáhám sáhnout si na svůj první milion a to v průměru již do 5 let.

To vás ale asi moc nebere že? Vás zajímala ta ČTYŘ-KROKOVÁ metoda. Tu si honem PŘEČTĚTE!

Jestliže Vás zaujalo nejen toto téma, ale chtěli byste se dozvědět něco více o tom, jak pracovat s penězi a jaké kroky můžete podniknout k dosažení své finanční svobody, navštivte MÉ STRÁNKY a dejte odebírat články. Nic to nestojí a možná se i něco dozvíte.

Rada na závěr - Většina podnikatelů je dnes chytrých jak rádio. Na co rezervy? Všechno investují do firmy. Díky tomu přeci jednou budete finančně i časově svobodní, že ano? Prdlajs! Udřete se k smrti. V jiném případě skončíte na pilulkách s nějakou duševní nemocí.

Proč tomu tak je? Neznáme hodnotu svého času. Zkrátka neumíme počítat. Nacpeme neuvěřitelné množství peněz do marketingu a máme pocit, jak jsme pro své podnikání udělali maximum, ale už si nespočítáme, jestli nám to přivedlo nějakého zákazníka. Proto v každé situaci mějte rezervní fond. 20 % z toho, co si vyděláte, odložte pro strýčka příhodu. Život totiž vždycky nemusí jít podle vašich představ. Kdyby přišla další krize, ať není vaše firma (domácnost) mezi těmi, které to neustojí.

Držím palce všem, kteří hledají vlastní cestu k budování příjmu:-).

Jo a pokud jste o tom začali přeci jen přemýšlet, nevím jestli jsem psal, že se máte podívat na MÉ WEBOVKY. Je to ZDARMA!:-)

 Snímek obrazovky 2022-09-30 v 23.56.59.png

 

 

Autor: Jakub Janoušek

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Proč jít do podcastu?” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 38. díle se Gabriela zaměřuje na otázku: Proč jít do podcastu?
Detail článku
Smart Network
Člen Za hranicemi běžného: Skupina WIV group transformuje investice do nemovitostí WIV group je nemovitostní skupina, která vznikla propojením tří silných subjektů.
Detail článku
Smart Network
Smart Trapná nebyla a jako networkerka také zazářila! Přečtěte si o premiérové akci Stand up s networkingem Gábi Mrkvicové!
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace