Představení člena: SYM Holding, a.s.

26.4.2024
Smart Network

Ahoj, my jsme SYM Holding. Jsme skupina investorů, kteří nejprve mysleli, že to půjde snadno a najdeme někoho, kdo se nám bude starat o peníze. Kdo nás povede k tomu, jak budovat investiční majetek a že každý s kým investuješ, má cíl vydělávat peníze s tebou.

sym holding.png

Zmýlili jsme se, není to tak, překvapivě... Prošli jsme mnoho různými formami investic a spoluprací a vzhledem k tomu, že nás nikdo nepřesvědčil o tom, že mu jde více než o rychlý prodej smluv a inkasování provize, museli jsme se to naučit sami. Jelikož čím dál více lidí v našem okolí mělo stejné problémy, rozhodl se Dave Klein s tehdejším týmem založit firmu a začít to řešit koncepčně. Dave po cestě přibral další kolegy, kteří v jiných firmách nebyli spokojeni s možnostmi a přístupem ke klientům a také investory, kteří chtěli jít s ním.

IMG_5751.JPG

Filozofie firmy

Naše filozofie je jednoduchá a bude znít jako klišé, ale pracujeme s penězi klientů jako by byly naše. Byli jsme totiž na obou stranách bariéry, takže to známe z obou stran a na tomto jsme naši firmu zakládali. My jsme stále aktivní investoři a hledáme příležitosti nejen pro nás, ale i pro naše klienty, abychom jim byli schopni doporučit to, co máme odzkoušené nejdříve sami na sobě.

 

A jak teda fungujeme a čím se lišíme?

Již 7 let se zabýváme se tvorbou individuálních investičních portfolií a správou investic primárně pro klienty od 20 000 Kč měsíčně nebo 500 000 Kč jednorázově. Hlavním rozdílem oproti konkurenci je to, že nás neživí ani provize ani poplatky za prodané smlouvy. To, co nás živí, je tvorba portfolia a následná správa investic, za kterou nás klient platí podílem ze zisku.

Znamená to, že vybíráme poplatkově nejefektivnější nástroje tak, aby klientovi zbytečně nesnižovaly výnosnost portfolia. Šli bychom tím i proti sobě a snižovali výši našeho podílu. Jsme zkrátka na jedné lodi. Na tomto principu u nás klient neplatí žádné vstupní poplatky ani manažerské poplatky, ale pouze podíl ze zisku. Zároveň jsme tím schopni klientovi posoudit téměř jakoukoliv investici, zda má smysl do jeho portfolia nebo nemá. A věřte, že klienti sem tam přinesou opravdu perličku. Posuzování investic má u nás na starost full-time portfolio manager, který se stará o investice klientů a vytváří nová portfolia.

Umíme tak do portfolií zahrnout nákupy od akcií přes kryptoměny až po investiční nemovitosti. Důležité je říct, že na danou oblast máme vždy člověka, který se tomu věnuje na 100 %. Nesnaží se rozumět všemu a být brouk pytlík. To, alespoň za nás, ve světě investování nefunguje.

AEN09452.jpg

Proč je důležité začít s tvorbou majetku a investováním?

Protože čím později začnu, tím více si budu muset utáhnout opasek, abych vytvořil ten stejný obnos peněz. Sami řekněte, jak by se vám lépe spalo? S vědomím, že se můžete sami rozhodnout, kdy přestanete pracovat… anebo budete spoléhat na to, že ti kluci nahoře (ve vládě) to nějak vymyslí?

 

Na závěr mám pár stabilních údajů o investování:

  1. Investujte minimálně 20 % příjmu. Zdůraznil bych investujte, ne plaťte investiční smlouvy.
  2. S menšími částkami nehledejte složitosti a neplaťte za nesmyslně komplexní plány. Platíte pouze provize investičním zprostředkovatelům.

 

V rámci skupiny SYM máme pro drobnější investory vytvořené unifikované portfolio. Je to základní nástroj pro každého investora, který vám poskytneme zdarma, abyste s investováním mohli začít ihned. Věnujte se tomu, v čem jste profíci, vytvořte si disciplínu a pravidelně investujte. Pokud byste přece jen chtěli zkusit investovat sami, koukněte na naší investiční akademii, kde se naučíte, jak si nastavit hlavu na investování, aby to nebyl průšvih.

Jakmile 20 % příjmu bude dosahovat hranice 20 000 Kč měsíčně nebo se vám podaří nainvestovat 500 000 Kč, rádi s vámi začneme tvořit komplexnější strategie. Do té doby se nenechte zlákat nesmyslnými nabídkami na „zaručené investice s minimálním rizikem“ a „jistým výnosem“.

 

Přejeme mnoho úspěchů v investování a rádi budeme stát po vašem boku při budování investičního majetku.

 

 

Lukáš Tyc, Msc. - ředitel SYM Holding, a.s.

Další články

Smart Network
Smart SMART TALK inspirace: „Nejsme nejdražší, my jsme féroví” V rámci série dílů inspirace se Gabriela zaměřuje na networking a mýty, které s ním jsou spjaté. V tomto 40. díle se Gabriela zaměřuje na téma: „Nejsme nejdražší, my jsme féroví”.
Detail článku
Smart Network
Smart Získejte cenné tipy a triky na networking ve videokurzu Gábi Mrkvicové. Naučte se, jak lépe představit sebe a svůj byznys!
Detail článku
Smart Network
Smart SMART TALK rozhovor s Lucií Spáčilovou Hostem dalšího dílu podcastu SMART TALK s Gabrielou je Lucie Spáčilová, zakladatelka společnosti Performia s.r.o. pro Českou republiku.
Detail článku
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network
Smart Network

KONTAKT

info@smart-network.cz Smart Network
+420 775 649 843 Smart Network
Informace o používání cookies Smart Network
Spisová značka: C 81849, vedená u Krajského soudu v Brně Smart Network
GDPR
Smart Network
Smart Network Smart Network Business Center s.r.o.
Smart Network IČ: 02607450, DIČ: CZ02607450
Smart Network Sídlo: Loosova 578/9, Lesná,Brno, 638 00
Smart Network Kancelář: Centrum Viktoria, Vodařská 2, 619 00 (2. patro)
Smart Network Úhrada vstupného na akce:
CZK: 2700633772/2010
fb tncz linked in google fb warengo google spotify apple podcasts

aplikace Podělte se s námi o kvalitu provozovaných služeb aplikace