Představení člena: Petr Vojnar

Smart Network
3.7.2023
Autor: Petr Vojnar

Představ našim čtenářům, co je předmětem tvé činnosti.

Jsem specialista na komunikační dovednosti. Učím, trénuji a připravuji jednotlivce nebo firemní týmy na to, jak zvládnout vystoupení před publikem. Jak správně prezentovat, zaujmout, zapůsobit, jak efektivně využít svojí body language, jak udělat co nejlepší první dojem na klienta, správnou rétoriku, či jak být asertivní v jakékoliv komunikační interakci. Ale nejen to. Umění komunikace obsahuje celkem širokou škálu dovedností, je toho spoustu co se dá v tomto směru dělat, trénovat a vylepšit. Kdybych to měl ale jednoduše shrnout do jedné jednoduché věty - učím lidi, jak se nebát vylézt před jiné lidi, jak co nejlépe mluvit, správně se hýbat a vypadat a jak co nejrychleji dosáhnout toho, čeho chtějí.

 

WhatsApp Image 2023-06-06 at 09.15.27.jpeg 

 

Jak dlouho se věnuješ této činnosti a co tomu profesně předcházelo?
Samotným komunikačním dovednostem se věnuji asi 12 let. Díky práci moderátora a herce, které se věnuji už přes 25 let, jsem zjistil, co je funkčně potřeba k tomu, aby člověk dokázal co nejlépe a efektivně vystupovat, jaké použít prostředky k tomu, aby zaujal, přesvědčil a udělal co nejlepší dojem. Unikátní na tom je, že se tohle know-how dá použít a využít prakticky všude. Nejen v pracovním životě, ale i v osobním. Vše co lidem předávám, mám v praxi vyzkoušené nejen na sobě, ale také na více než tisícovce klientů, které jsem za tu dobu úspěšně „vyškolil“ a pomohl jim k tomu, aby co nejlépe zvládli cokoliv, co v této oblasti zvládnout potřebují. Nejsem nějaký teoretik, ale všechno co učím má základ v chybách, které jsem udělal já nebo někdo jiný.

 

WhatsApp Image 2023-06-06 at 09.16.13.jpeg

 


Co tě na tvé práci nejvíce baví?
Baví mě, že se díky mému tréninku druzí realizují, že jim zlepšuji život. Díky mému tréninku odbourají své největší strachy, umí vyřešit komunikační problémy, dostanou vysněnou práci, zvládnou pohovor, prezentaci, vystoupení před kamerou nebo se třeba stanou hvězdou sociálních sítí.

 

WhatsApp Image 2023-06-06 at 09.14.13.jpeg

 

 

Co chystáš do budoucna?
Chystám různé typy kombinovaných workshopů. Některé odvětví nebo činnosti jsou na zvládnutí dobrých komunikačních dovedností závislé nebo hodně úzce napojené. Jako třeba finanční poradenství, reality, sociální sítě, prodej, obchod, management. Také bych tuto problematiku rád dostal do veřejného prostoru, zpopularizoval ji a dostal třeba i do škol. Společně s kritickým myšlením a finanční gramotností podle mě totiž patří mezi nejdůležitější „softskilly“ které nám dokáží celkem dost podstatně zkvalitnit život a uplatnění na pracovním trhu.

 

WhatsApp Image 2023-06-06 at 09.15.13.jpeg

 


Proč ses stal členem klubu SN a co tě do klubu přivedlo?
Členem SN jsem se stal, protože jsem objevil krásu a sílu networkingu. Potkávat při něm zajímavé lidi, propojovat se, získávat pracovní kontakty, ale také třeba i nové přátele. A kde jinde tohle vše praktikovat, než u těch nejlepších?

 


Co bys poradil podnikatelům v dnešní uspěchané době?
Aby se neustále vzdělávali, sledovali úspěšné lidi, poslouchali podcasty, četli knihy a inspirovali se. Žijeme v překotné době, kdy se věci mění a akcelerují každý den. Stejně tak by ale ani neměli zapomínat na kvalitní odpočinek. Mozek se k tomu, aby byl co nejvýkonnější, taky potřebuje někdy nudit – prostě dělat vše naplno: práci i odpočinek. Najít produktivní balanc.

 

 

Reference

GOOGLE RECENZE + STRÁNKY

 

WhatsApp Image 2023-06-06 at 09.14.24.jpeg